Επίσκεψη Σάκη Παπαδόπουλου σε 1η ΤΟΜΥ και Κέντρο Υγείας Τρικάλων


Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/4/ επίσκεψη του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Σάκη Παπαδόπουλου στη 1η ΤΟΜΥ και στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων.
Η Συντονίστρια της ΤΟΜΥ κ. Ευαγγελία Καλκάνη, η πρώην Συντονίστρια – νυν Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Νάτσινα και η Ομάδα Υγείας της ΤΟΜΥ παρουσίασαν το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στη κοινότητα από τους οικογενειακούς γιατρούς, τους επισκέπτες υγείας, τους νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς, το διοικητικό προσωπικό, σε όλες τις ΤΟΜΥ και ειδικά στη 1ηΤΟΜΥ Τρικάλων. Ένα πολύτιμο έργο που συνάντησε την εκτίμηση και την αγάπη όλων εκείνων που υπηρετήθηκαν με άριστο τρόπο. Ζήτησαν την αυτονόητη απορρόφηση στο ΕΣΥ όλου του ανθρώπινου δυναμικού των ΤΟΜΥ, μετά την ολοκλήρωση το 2023 της χρηματοδότησης του προγράμματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΕΣΠΑ. Ο βουλευτής τόνισε ότι η καθολική αναγνώριση της προσφοράς του δημόσιου συστήματος υγείας, των Νοσοκομείων, των Δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των ΤΟΜΥ – των Κέντρων Υγείας – των Περιφερειακών Ιατρείων, σε όλα τα καθήκοντά τους και στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πρέπει να οδηγήσει τη Βουλή στην θεσμοθέτηση της απορρόφησης όλου του ανθρώπινου δυναμικού που συμμετείχε στη μάχη κατά της πανδημίας. Επισήμανε ακόμη ότι καθήκον των Κυβερνήσεων είναι η δημιουργία όρων μετάβασης σε ένα ολοκληρωμένο – ποιοτικό – ανθρωποκεντρικό ΕΣΥ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στελέχωση και τη χρηματοδότησή του από τον προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους. Συμφωνήθηκε η οργάνωση Σύσκεψης με όλους τους βουλευτές του Νομού και τους εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης για συντονισμό των αναγκαίων παρεμβάσεων πριν ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο.
Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τρικάλων κ. Γεώργιο Μπατατόλη ο οποίος ανέλυσε τις ελλείψεις και τις επιτακτικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας σε προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων που είναι χρήσιμες για τον σημαντικό ρόλο του στο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στον εργαστηριακό έλεγχο. Το καυτό αυτό ζήτημα θα απασχολήσει και τη Σύσκεψη για συντονισμό των δράσεων αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia