Επίσκεψη στο Άλσος της Παναγίας Θεοτόκου στο Βαλτινό Τρικάλων


Ένα άλλο μάθημα απόλαυσαν οι μαθητές των σχολείων του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, του ΓΕΛ Βαλτινού και του Γυμνασίου Βαλτινού.
Με τη συνεργασία της διευθύντριας και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Βαλτινού κυρίας Αγγέλου Δήμητρας, του διευθυντή του Γυμνασίου Βαλτινού κυρίου Κοσβύρα Νικολάου και του εκπαιδευτικού του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων Αδάμου Βασιλείου μαθητές της Ά Λυκείου και τάξεων του Γυμνασίου περιηγήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς άλσος της Παναγίας Θεοτόκου στο Βαλτινό Τρικάλων από τον φοιτητή Δασολογίας του ΑΠΘ κύριο Λάππα Ιωάννη, ο οποίος με μοναδικό και γοητευτικό τρόπο παρουσίασε στους μαθητές τον πλούσιο φυτικό κόσμο του Άλσους, αλλά και την πανίδα που προστατεύει.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιήγηση από τους μαθητές του ΓΕΛ Βαλτινού στην εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου με αναφορές στην τοπική ιστορία.
Ακολούθησε γνωριμία των μαθητών των τριών σχολικών ιδρυμάτων, παραδοσιακά παιχνίδια και ξεκούραση στην αγκαλιά του καταπράσινου αλσυλλίου, που πρόσφερε στους μαθητές γαλήνη και ηρεμία.


Η αρμονία του οικοσυστήματος του μικρού αλσυλλίου διδάσκει από μόνη της ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να βρίσκεται στη φύση και από μικρός να μαθαίνει να συνυπάρχει με τα έργα της, να τα γνωρίζει, ώστε να αποκτά τον απαραίτητο σεβασμό τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον ίδιο του τον εαυτό.
7ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia