Επίσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Η σχολική κοινότητα του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων παρακολούθησε ενημέρωση σχετικά με ποικίλα ζητήματα πολιτικής προστασίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωλίνας Στέφανος, Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων, και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, κ. κ. Τσίρκας Δημήτριος, Καραγεώργος Ιωάννης και Νιανιάς Χρήστος ενημέρωσαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για τα μέτρα πρόληψης και τον τρόπο δράσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, σεισμών, πυρκαγιών, θεομηνιών καθώς και γενικότερων ζητημάτων που αφορούν τόσο στην ασφαλή λειτουργία του σχολείου όσο και στην προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Μετά τη θεωρητική ενημέρωση, ακολούθησε επίδειξη του τρόπου αντίδρασης των μαθητών/τριών σε περίπτωση που γίνει σεισμός κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου αλλά και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να επιλυθούν οι απορίες τους σχετικά με θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών συνειδητοποιώντας, έτσι, τη λειτουργία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στα παραπάνω ζητήματα όπως και σε θέματα αρωγής και διαχείρισης κινδύνων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia