Επίσκεψη του ΚΚΕ στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Βάσω Μπακάση ,μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ  & περιφερειακή σύμβουλο και τον Αλέκο Νταούλα , μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ , επισκέφτηκαν τα χαλαζόπληκτα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας . Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ συναντήθηκαν και συζήτησαν με πληγέντες αγρότες , μεταφέροντας την ολόπλευρη συμπαράσταση  του Κόμματος . 

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε για πολλοστή φορά η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων . Πολιτική απουσίας μέτρων και έργων προστασίας της αγροτικής παραγωγής στην πολύπαθη περιοχή της Φαρκαδόνας που πλήττεται πολλές φορές κάθε  χρόνο  από τα φυσικά φαινόμενα , αφήνοντας τους βιοπαλαιστές αγρότες χωρίς παραγωγή και εισόδημα αλλά και με τις υποχρεώσεις τους ολόκληρες. Οικονομικές υποχρεώσεις στο κράτος , στα ασφαλιστικά ταμεία , στις τράπεζες, στους εμπόρους φυτικών και φαρμακευτικών εφοδίων να τρέχουν και οι παραγωγοί να βρίσκονται αντιμέτωποι τον κίνδυνο  κατασχέσεων και πλειστηριασμών των περιουσιών τους. 

Επίσης, από τη συζήτηση αναδείχθηκε ο αρνητικός ρόλος του ΕΛΓΑ , που ενώ επιβάλει υπέρογκα ασφάλιστρα δεν καλύπτει το σύνολο των ζημιών , καθυστερεί στις εκτιμήσεις και καταγραφές λόγω έλλειψης προσωπικού , οι αποζημιώσεις έρχονται καθυστερημένα, μετά από μήνες ή και χρόνια, ενώ το ποσό υπολείπεται από το μέγεθος της ζημιάς.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους αγρότες : 

● Να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και τα λόγια συμπόνιας των νυν αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών , των παραγόντων περιφέρειας και δήμου , που όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας οι υποσχέσεις τους θα μείνουν στα χαρτιά, όπως γίνεται τόσα χρόνια.  

● Να αξιοποιήσουν την πλούσια αγωνιστική εμπειρία από τους αγροτικούς αγώνες και μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα , τους αγροτικούς συλλόγους , την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων να διεκδικήσουν το δίκιο τους. 

Επίσης, τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και αυτή τη φορά όπως και κάθε άλλη φορά. Τα μέλη και  τα στελέχη του ΚΚΕ που δραστηριοποιούνται στο αγροτικό κίνημα , στους μαζικούς φορείς, στην τοπική διοίκηση θα αναδείξουν τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της αγροτιάς και θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα.  

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia