Επισκέψεις 28ου & 13ου Δ Σ Τρικάλων στα πλαίσια erasmus+


Στο πλαίσιο εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. σχεδίου Erasmus+, που συντονίζει το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και υλοποιείται με τη συμμετοχή έξι Ευρωπαϊκών Σχολείων, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη πενθήμερες συναντήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 αντίστοιχα.
Θέμα του σχεδίου είναι η «Διερεύνηση της εφαρμογής της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης στο Δημοτικό Σχολείο μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και της Θεατρικής Αγωγής». Η υλοποίηση του προγράμματος αποβλέπει στην ενσωμάτωση καθημερινών πρακτικών ανάπτυξης της κοινωνικής-συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, στην υιοθέτηση των πρακτικών αυτών στο ευρύτερο πρόγραμμα σπουδών των σχολείων που συμμετέχουν και στην αξιολόγηση της παρέμβασης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων.


Στις κοινές βραχυπρόθεσμες συναντήσεις συμμετείχαν εκπαιδευτικοί έξι σχολείων:
28ο Δημοτικό Τρικάλων
13ο Δημοτικό Τρικάλων
Escola Teresa Miquel i Pamies (Ισπανία)
Istituto Dei Sordi Di Torino (Ιταλία)
Ceip El Carmen (Ισπανία)
Istituto Comprensivo Statale Ignoto Militi (Ιταλία)


Στα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν μυήθηκαν στην εφαρμογή πρακτικών διδασκαλίας (α) δεξιοτήτων συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης με τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και (β) υπευθυνότητας με τεχνικές του μοντέλου διδασκαλίας προσωπικής και κοινωνικής υπευθυνότητας TPSR (Hellison, 2011). Ειδικότερα τα παραπάνω εργαστήρια αναφέρονταν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της κοινωνικής επίγνωσης, της δημιουργίας διαπροσωπικών σχέσεων, της εσωτερικής παρακίνησης, της αυτορρύθμισης και της αυτενέργειας. Η παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου και της εφαρμογής των πρακτικών κοινωνικής-συναισθηματικής ανάπτυξης και εξουσιοδότησης των μαθητών έγινε από τον εκπαιδευτικό Φ.Α. κ. Κουτελίδα Αχίλλειο.


Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia