Επιστολή διαμαρτυρίας για την πλατεία ΔΕΗ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από την Επιτροπή Αγώνα για την ανάπλαση της πλατείας ΔΕΗ την κάτωθι επιστολή διαμαρτυρίας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Κο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

                        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κο ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

                        ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Κο ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΗ

Μια πλατεία που μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο και το πιο ωραίο πάρκο αναψυχής της πόλης των Τρικάλων. Και αντί για αυτό επικρατούν τα λασπόνερα, ο κουρνιαχτός και η αντάρα. Τώρα τελευταία έχει γίνει parking αυτοκίνητων καθώς και οι δημόσιες τουαλέτες των Τρικάλων… (φαίνεται ότι στα Τρίκαλα τα παλιοσίδερα έχουν μεγαλύτερη αξία από τον άνθρωπο).

Στο πάρκο θα μπορούσαν να δοθούν πολλά ονόματα όπως: Πάρκο Κ. ΒΙΡΒΟΥ – Πάρκο Α.ΚΑΛΔΑΡΑ – ΠΑΡΚΟ Β.ΤΣΙΤΣΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ – ΠΑΡΚΟ Χ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΑΡΚΟ Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ. Θα μας πείτε βέβαια πριν ακόμα γεννηθεί Γιάννη τον φωνάζουμε, ας γίνει αυτό και θα βρούμε την ονομασία… (από το στόμα μας και στου Θεού τ’ αυτί). Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις μας για τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο πάρκο :

Διαμόρφωση του χώρου με γκαζόν – παγκάκια – συντριβάνια – πλακόστρωτους διαδρόμους – πολλά δένδρα και διάφορα καλλωπιστικά φυτά. Επίσης μπορεί να γίνει ένας στίβος με πλαστικό ταρτάν ίδιος με αυτόν στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στο Ριζαριό για να αθλούνται όλοι οι κάτοικοι των Τρικάλων. Δίπλα στο υπάρχον Κ.Α.Π.Η θα μπορούσε να γίνει ένα καφέ-εστιατόριο όπου θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τον καφέ, το ποτό, το φαγητό μας πράγμα το οποίο θα επιφέρει έσοδα στο δήμο μας με την επινοικίαση. Τέλος θα μπορούσε να γίνει πεζόδρομος η οδός Φιλελλήνων, να κλείσει η οδός Σαρανταπόρου και να φύγει η παιδική χαρά από την γωνία καρμανιόλα και να πάει δίπλα στο Κ.Α.Π.Η.      

           

Κύριε Δημήτρη Παπαστεργίου δήμαρχε της πόλης των Τρικάλων και πρόεδρε της  Κ.Ε.Δ.Ε., ένας διοικητής στο στρατό μας έλεγε <<Το στρατόπεδο δεν φαίνεται αν είναι καθαρό από τον χώρο υποδοχής και της αναφοράς , αλλά από τα μαγειρεία και τις τουαλέτες>>. Πού είναι κύριε δήμαρχε της πόλης των Τρικάλων η έξυπνη πόλη; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη… όλη η εξυπνάδα της πόλης των Τρικάλων είναι μαζεμένη στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΗ. Γιατί κύριε δήμαρχε; … Γιατί;… Γιατί;

Επίσης να πούμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ήρθαμε στο γραφείο σας  τρεις φορές  για το θέμα που αφορά την ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΗ και το μόνο που έγινε ήταν ο καθαρισμός της πλατείας από τα βάτα και τα αγκάθια, (πάτησα Βασίλω μου που λέει και το δημοτικό άσμα), και τελευταία έγινε και το parking αυτοκινήτων. Είπαμε στα Τρίκαλα τα παλιοσίδερα έχουν μεγαλύτερη αξία από την ψυχική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στους πολίτες των Τρικάλων.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΗ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia