Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΓΝΤ: Τιμάμε την ημέρα του νοσηλευτή – Παλεύοντας για δημόσια, δωρεάν υγεία!Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/ 5 /2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Τιμάμε την ημέρα του νοσηλευτή – Παλεύοντας για δημόσια, δωρεάν υγεία!
Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Με αφορμή τις ημέρες του νοσηλευτή στις 5 και 12 Μαΐου αντίστοιχα, ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου, καλούμε όλους τους Νοσηλευτές, συναδέλφους Υγειονομικούς να συμμετέχουν στην  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γ. Νοσοκομείου στις 11:00 π.μ. και μετά την εκδήλωση σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, για την εργασιακή εξουθένωση και τα εργασιακά δικαιώματά μας! 

Στο νοσηλευτικό προσωπικό οι ελλείψεις είναι τραγικές. Εξαντλούν τους ανθρώπους που για χρόνια δουλεύουν σε συνθήκες υποστελέχωσης με εφημερία του νοσοκομείου μέρα παρά μέρα, με αυξημένη προσέλευση χειμώνα- καλοκαίρι! Ακόμη και άρρωστοι ερχόμαστε για δουλειά, με αποτέλεσμα να μεταδίδονται ιώσεις μέσα στο προσωπικό, γιατί δεν υπάρχει κάποιος να μας αντικαταστήσει. Έχει αυξηθεί το εργασιακό άγχος, τα φαινόμενα burn out, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Τα πόδια μας δεν προλαβαίνουν να ξεπρηστούν από τη μια βάρδια στην άλλη.

Στο νοσοκομείο μας είναι πάνω από 120 οι ελλύψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό, σε αντίθεση με τον οργανισμό του Γ.Ν. που είναι καταγεγραμμένες 8-10 ΜΟΝΟ κενές οργανικές θέσεις!!  Οφείλονται ΔΕΚΑΔΕΣ  μέρες ρεπό και άδειας από το 2021 !

Ήδη φαίνεται ότι σε πολλά τμήματα η καλοκαιρινή άδεια του προσωπικού είναι αδύνατον να ξεπεράσει τη μία εβδομάδα, με τη διοίκηση να πετάει το μπαλάκι στους προϊστάμενους και τις «αντοχές» του κάθε τμήματος. 

Είναι ακόμη μεγαλύτερη η εκμετάλλευση των συναδέλφων συμβασιούχων που συσσωρεύουν με μεγαλύτερο ρυθμό ρεπό και άδειες, αφού όσα χρόνια και να δουλεύουν στον κλάδο, στο νοσοκομείο μας θεωρούνται καινούριοι… και στην πλειοψηφία τους δεν δίνονται πριν τη λήξη της σύμβασης, ούτε καταβάλλονται με μορφή χρηματικής αποζημίωσης! Ενώ για τους συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ δεν τηρούνται όσα προβλέπει η σύμβαση και δουλεύουν επιπλέον αργίες και νυχτερινές βάρδιες που δεν πληρώνονται!

Τα τελευταία χρόνια και μετά την ¨πανδημία¨ με πρόφαση τη θέσπιση νοσηλευτικής ειδικότητας καλύπτονται τα κενά με τους νέους συναδέλφους, όχι από την σκοπιά της ανάγκης  συνεχούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης της νοσηλευτικής φροντίδας αλλά για να αξιοποιούνται οι άνεργοι νοσηλευτές, ως φθηνό και ευέλικτο προσωπικό, με ημερομηνία λήξης!

Είναι μεγάλη η οργή που νιώθουμε για την κατάσταση που βιώνουμε και την κοροϊδία.  Μεγάλη είναι η ευθύνη μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν υποδομές κι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Η καλύτερη τιμή στην προσφορά των μαχόμενων Νοσηλευτών είναι  η συμπόρευση με όλους τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και το λαό μας , παλεύοντας για:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ, στο δημόσιο τομέα υγείας – πρόνοιας. Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.
Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Παιδείας. Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση όλων των νοσηλευτών από τους δημόσιους φορείς της παιδείας και υγείας, με κρατική χρηματοδότηση.
Αυξήσεις στους μισθούς κι επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση της διπλοβάρδιας και των ελαστικών ωραρίων 6ωρο 5ήμερο και 30ωρο και  μια νυκτερινή βάρδια την εβδομάδα
Ενιαία κατηγορία νοσηλευτικού προσωπικού. Οι Τεχνολογικής εκπαίδευσης νοσηλευτές να ενταχτούν στην κατηγορία ΠΕ. Για τους απόφοιτους ΔΕ Βοηθών νοσηλευτών όσοι το επιθυμούν να τους δοθεί η δυνατότητα ένταξης στη ΠΕ κατηγορία αφού φοιτήσουν στις δημόσιες ανώτατες σχολές με διευκολύνσεις και εκπαιδευτικές άδειες.
Λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους με παιδιά και ιδιαίτερα τις μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μέλη των μονογονεικών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο μέχρι τα παιδιά να γίνουν 10 ετών. Αύξηση της άδειας τοκετού-λοχείας, διευκολύνσεις για την εργαζόμενη μητέρα.
Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στις εγκύους και τις μητέρες και στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας του παιδιού. Δημιουργία δημόσιων δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών
Εξασφάλιση της λήψης όλων των αδειών και ρεπό που χρωστάει η διοίκηση. Άμεση εξασφάλιση από τη διοίκηση των νοσοκομείων ρουχισμού, υποδημάτων.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία –Πρόνοια.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia