ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων: «Καμία ανοχή – καμία αναμονή, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων,   από την πρώτη στιγμή απάντησε για το τραγικό πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

             Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία Πανελλαδική στον Δημόσιο Τομέα,   ΠΕΜΠΤΗ 16 Μάρτη με το βλέμμα στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα.

« Η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση με τα εργατικά σωματεία που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη μας, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας  «το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί

             Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουμε τη δράση μας με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, για να απαιτήσουμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:

Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

• Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας νοσοκομείων και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια & κριτήριο τη πολιτική κόστους οφέλους, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει ελεγκτικούς μηχανισμούς ανεξάρτητους και δικλείδες ασφαλείας που θα εποπτεύουν για την ασφάλεια των πολιτών στις μεταφορές και σε άλλους οργανισμούς. 

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαϊκές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών.

Πιο ξεκάθαρα δε μπορεί να ειπωθεί η επιχειρηματική  λειτουργία του νοσοκομείου με τους όρους της αγοράς, έχει επιπτώσεις και στα δικαιώματα των εργαζόμενων, τα οποία συμπιέζονται στον βαθμό του κόστους. Την εμπειρία της λειτουργίας με την λογική του κόστους-οφέλους την ζήσαμε στο πετσί μας και οι υγειονομικοί και οι λήπτες υπηρεσίες υγείας. Η περαιτέρω προώθηση αυτών των όρων λειτουργίας, τίποτα καλό δεν σημαίνουν για μας τους υγειονομικούς.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, η απαξίωση, η τρομοκρατία είναι συνεχώς παρόντα. Οι μισθοί των εργαζομένων βρίσκονται παγιωμένοι σε χαμηλότατα επίπεδα και δεν τους αποδίδεται ο 13ος και 14ος μισθος, χωρίς Β.Α.Ε.

Πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών θα έρθει μόνο με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με την μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων, τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. ώστε να πάψει η υγεία να είναι εμπόρευμα και να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών με βάση την πρόοδο της επιστήμης

Καμιά ανοχή – καμιά αναμονή

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

• Φτάνουμε το απεργιακό κάλεσμα παντού. Για να νεκρώσουν οι υπηρεσίες μας και να κατεβούμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

• Με δυνατή φωνή να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16  ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  12:00Π.Μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦEΡAIΟΥ  ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia