Ετοιμάζονται για κινητοποίηση οι αγρότες της «ΑΝΟΙΞΗΣ»

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, την ώρα που το κόστος παργωγής έχει φτάσει στα ύψη η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στο λαό.Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως κάνει ό,τι μπορεί στις “σφικτές δημοσιονομικές συνθήκες” της χώρας να στηρίξει το εισόδημα μας με ψίχουλα, με voucher, pass κλπ… Κάθε χρόνο δίνουν 370 εκατ. ευρώ στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους, για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ στα καύσιμα. Φέτος για μια και μόνο χρονιά δέησαν να δώσουν 68 εκατ. ευρώ επιστροφή ΕΦΚ σε όλους εμάς και αυτό κάτω από την πίεση των μπλόκων μας. Θυμίζουμε πως όταν κόπηκε η επιστροφή ΕΦΚ το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή ΕΦΚ ήταν 180 εκατ. ευρώ τον χρόνο και η τιμή του πετρελαίου τότε στο 1€/λίτρο. Μας έδωσαν από 1-3 λίτρα για κάθε στρέμμα καλλιέργειας ενώ ξοδεύουμε δεκάδες λίτρα το στρέμμα. Την ίδια ώρα είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η MOTOROIL ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 468% για το πρώτο 6μηνο του 2022!!!

            Ανακοίνωσαν 60 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στα λιπάσματα όταν φέτος η τιμή τους διπλασιάστηκε και αυτά τα χρήματα καλύπτουν 3 σακιά λίπασμα στον καθένα.

            Η κυβέρνηση έδωσε σε ελάχιστους αγρότες ψίχουλα για την ουκρανική κρίση – απαιτούμε ουσιαστική και αυξημένη ενίσχυση όλων των αγροτών.

            Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας πουλιούνται σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής είτε παραδίδονται στις βιομηχανίες και τους εμπόρους με το αίσχος των ανοιχτών τιμών χωρίς να ξέρουμε πόσο, πότε, και αν θα πληρωθούμε.

            Χάρη στην “ελεύθερη οικονομία της αγοράς” και τον νόμο “προσφοράς και ζήτησης” που οι κυβερνήσεις επικαλούνται, υπάρχει αισχροκέρδεια και πρωτοφανές κλέψιμο σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών από το χωράφι στο ράφι. Έτσι τα προϊόντα που τα πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής φτάνουν από 6-10 φορές ακριβότερα στο ράφι και την κατανάλωση!!!

Όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν το εμπάργκο στη Ρωσία από το 2014, που έγινε αυστηρότερο φέτος και έτσι χάθηκε μια τεράστια αγορά για τα προϊόντα μας.

            Η οργή και αγανάκτηση που εξαντλείται στο καφενείο και στο facebook, η απελπισία που οδηγεί σε εσωστρέφεια, η απογοήτευση που οδηγεί σε αδράνεια δεν θα μας δώσουν καλύτερο εισόδημα, δεν θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, δεν θα φέρουν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ούτε τιμές πώλησης που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική διαδικασία.

            Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

            Δεν περιμένουμε λύσεις από σωτήρες.Ξέρουμε καλά πως όποιες κατακτήσεις είχαμε τα τελευταία χρόνια τις είχαμε μέσα από τους αγώνες μας.Συσπειρωμένοι γύρω από την ΟΑΣΤ και τους αγροτικους μας συλλόγους, μέσα από τα μπλόκα μας και τα συλλαλητήρια των αγροτών.

            Άλλο ένα αγωνιστικό ραντεβού δίνουμε το Σάββατο 22/10 στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην έκθεση “Agrotica” μαζί με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησής μας προχωράμε στις παρακάτω συσκέψεις:

            Τρίτη 18/10 19:30 στην Νομή, στην καφετέρια Μπανάσιου

           Τετέρτη 19/10 19:00 στο Ζάρκο, στο “Εξοχικό”

           Πέμπτη 20/10 19:30 στο Ρίζωμα, στην καφετέρια “Χάντρες”

Για την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο θα αναχωρήσει λεωφορείο από τα Τρίκαλα 8:30 από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia