Ευθεία κόντρα Παπαστεργίου Καΐκη για τη μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη

Σε αντιπαράθεση έχει περιέλθει η δημοτική αρχή του δήμου Τρικκαίων με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης ή μη του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης που ξεκίνησαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6  ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ανακοινώσεις του Γιώργου Καΐκη και του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου:

« Είδα τις ανακοινώσεις του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου, και του Γιώργου Καΐκη, και από ότι καταλαβαίνω έχουν πάθει…Μπιμπίλα. Όπως ο Μπιμπίλας δηλαδή παραπληροφορούσε για ανθρώπους που δεν έχουν πεθάνει, έτσι θα έπρεπε να ελέγχουν τις πληροφορίες τους.

Το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, μετακινείται 2 μέτρα. Φοβάμαι ότι και οι δυο τους βιάζονται πάρα πολύ. Και ειδικά από το Σάκη Παπαδόπουλο δεν το περίμενα, πιάνεται 2η φορά αδιάβαστος. Για ένα βουλευτή ειδικά, θα έπρεπε πρώτα να το ψάξει πριν βγάλει επιστολή διαμαρτυρίας. Είναι πολύ ωραίο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά είναι τουλάχιστον σενάριο ταινίας όλα αυτά.

Αν με χαλούσε το άγαλμα του Σαράφη, αν θεωρούσα ότι δεν ήταν συμβατό με την πόλη, θα το είχα βγάλει. Αλλά επειδή μπήκε, και υπάρχουν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου γι αυτό, θα το σεβαστούμε. Είναι επιτρεπτό πάντως να είναι έστω 2-3 μέτρα πιο κει το άγαλμα.

Πάντως απ’ αυτά που είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους τρικαλινούς είδα να τους απασχολεί πιο πολύ που θα βρίσκεται η βρύση και ο Νικολάκης. Οπότε να το σκεφτεί αυτό ο Γιώργος ο Καΐκης, και ας κάνει την επανάσταση του…αποκαλόκαιρο.»

Την απάντηση του έδωσε έπειτα ο Γιώργος Καΐκης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Εγώ πιστεύω ότι με το ιδεολογικό του υπόβαθρο, ο κ. Παπαστεργίου έχει την άποψη ότι δεν ταιριάζει το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη στην πλατεία που φτιάχνει. Δεν μ’αρέσει η αντιπαράθεση με το Δήμαρχο και δεν θέλω να εκτραχυνθεί η κατάσταση, ούτε θα απαντήσω στις ειρωνείες του.

Εμείς απλά ζητάμε ένα σεβασμό σε ένα πρόσωπο το οποίο έχει καθιερωθεί στα Τρίκαλα, που ήταν στην υπηρεσία του λαού. Αυτό απλά ζητάμε, να βγει ευθαρσώς και να πει ότι η θέση του αγάλματος είναι εκεί στο κέντρο της πλατείας, και εκεί του αρμόζει. Ούτε κομμουνιστής θέλουμε να γίνει ο κ. Παπαστεργίου, ούτε και θα γίνει.»

Το σχόλιο του έκανε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος:

« Πρόκειται για μια φυσιογνωμία που άφησε τα αποτυπώματα της, ένας τρικαλινός στρατηγός που τιμήθηκε κατάλληλα από την τότε δημοτική αρχή του Θανάση Τριγώνη. Εμένα δεν με καθησυχάζει ο λόγος του Δημάρχου ότι θα μετακινηθεί απλά λίγα μέτρα το άγαλμα του Σαράφη. Θα δείξει η τελική κατασκευή τι θα γίνει.

Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τη σοβαρότητα, οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει σοβαρός λόγος για τη μετακίνηση του αγάλματος. Νομίζω πως έπραξα σωστά που πήρα θέση για τη μη μετακίνηση, όπως και δε διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Ελπίζω να με διαψεύσει η τελική επιλογή, στην πράξη θα κριθούνε όλα.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia