Ευρεία σύσκεψη για τη Μεσοχώρα από την κυβέρνηση.

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή θεσσαλών παραγόντων όπως των βουλευτών όλων των κομμάτων, του περιφερειάρχη, δημάρχων, αλλά και φορέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο μέγαρο Μαξίμου με θέμα τον Αχελώο.

Στη σύσκεψη θα είναι παρόντες οι συναρμόδιοι υπουργοί Χατζηδάκης, Καραμανλής, Βορίδης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης που προορίζεται να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στη διαδρομή για την λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού της Μεσοχώρας και της μερικής εκτροπής των νερών του Αχελώου στον θεσσαλικό κάμπο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τρίκαλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας θα λειτουργήσει εντός δύο ετών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ αδυνατεί να υλοποιήσει το έργο καθώς δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους ενώ οι γραφειοκρατικοί της ρυθμοί προϋποθέτουν αρκετά χρόνια για την υλοποίηση διαγωνισμών, αποζημιώσεων των κατοίκων κ.α.

Η είσοδος ιδιώτη επενδυτή, με την συμμετοχή ή όχι της ΔΕΗ, κρίνεται ως μονόδρομος για την λειτουργία του πολύπαθου “πράσινου” έργου, η ισχύς του οποίου θα φτάσει τα 165 ΜW.

thessaliaeconomy.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia