Ευρωπαϊκά μετάλλια στην πόλη από τον Αθλητικό Σύλλογο Τρικάλων “ Εύαθλοι”

Οι Τρικαλινές αθλήτριες των ” Ευάθλων”, Ευαγγελία Βενέτη – Σεμίνα Κουβελέτσου κατέκτησαν   2η  θέση στην Ευρώπη !!!

Οι αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων “Εύαθλοι” αγωνίστηκαν  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2022 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου από την 1η  έως την 3η Ιουλίου , εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία  Double Cheer Hip Hop Senior και ανέβηκαν  στο βάθρο αφού κατακτήσαν το Ασημένιο μετάλλιο σε αυτή την τεράστια αθλητική διοργάνωση .

Κατά τη διάρκεια  των απονομών η συγκίνηση περίσσευε καθώς ακούστηκε  ο εθνικός μας ύμνος μετά από ειδική βράβευση για τη σεζόν  2019 με τους πρωταθλητές των “Ευάθλων” Βενέτη-Θεοχάρη να τερματίζουν πρώτοι στην Ευρώπη με την ψηλότερη βαθμολογία           (1η θέση) στις cheer leagues πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019 στην Ιταλία ( το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κόβιντ) Στους τρικαλινούς αθλητές  απονεμήθηκε  χρυσό μετάλλιο!         

                                                                          

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading 2022  συμμετείχαν  2470  αθλήτριες – αθλητές  από 21 χώρες της Ευρώπης  ενώ η Ελλάδα στη γενική κατάταξη των μεταλλίων έλαβε την 5η θέση !

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25-26 Ιουνίου 2022  πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού και οι αθλήτριες του συλλόγου Βενέτη Ευαγγελία- Κουβελέτσου Σεμίνα αναδείχτηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδος αφού κατέκτησαν Χρυσό μετάλλιο και πρόκριση για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ! 

Το    CHEERLEADING    είναι αναγνωρισμένο     ως    πλήρως    Ολυμπιακό    Άθλημα

Πολλά συγχαρητήρια στην κορυφαία Αθλήτρια μας Ευαγγελία Βενέτη που χορογράφησε και επιμελήθηκε με πολύ κόπο συνολικά την παρουσίαση  του ζευγαριού έχοντας τον  καθοριστικό ρόλο στην τεραστία αυτή επιτυχία.  Τα τελευταία χρόνια μέσα από εντατική δουλεία και αγάπη για αυτό που κάνει έχει διαγράψει αξιοζήλευτη πορεία με πολλές – σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό : 

• Πανελλήνια Πρωταθλήματα  CHEERLEADING 2018 -2019 -2021 -2022  ( Ελλάδα)  1η θέση –  Πρωταθλήτρια  Ελλάδος 

• Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζευγαριών CHEERLEADING 2018 (Αθήνα ,Ελλάδα)      4η θέση

• Κύπελλο Ελλάδος CHEERLEADING 2019 (Τρίκαλα, Ελλάδα)  1η θέση  –  Κυπελλούχος   Ελλάδος 

• Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα CHEERLEADING 2019  (Ορλάντο, Αμερική)     9η θέση 

• Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα CHEERLEADING 2019 (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία)   5η θέση 

• Ευρωπαϊκή  CheerLeague 2019  (Βιέννη. Αυστρία)  1η θέση

• CHEER ESCAPE COMPETITION    1η θέση  

• Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα CHEERLEADING 2022 (Αθήνα ,Ελλάδα)   2η θέση 

Πολλά μπράβο επίσης  στην  αθλήτρια μας  Κουβελέτσου Σεμίνα , που παρά το νεαρό της ηλικίας (14 ετών) κατάφερε να σταθεί επάξια στις αυξημένες  απαιτήσεις των αγώνων .

Ήδη, κατά γενική ομολογία και βάσει αποτελεσμάτων, αποτελεί ανερχόμενη αθλήτρια υψηλού επιπέδου στο  Cheer hip hop και ευελπιστούμε να διαγράψει αξιόλογη  πορεία γεμάτη διακρίσεις στους αγωνιστικούς  χώρους.  

Σημαντικές συναντήσεις είχε στο περιθώριο των αγώνων  ο Πρόεδρος των “Ευάθλων”          κ. Σταύρος Σούλιος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού, με την Υφυπουργό Τουρισμού                             κα Σοφία Ζαχαράκη  καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού                          κ. Λευτέρη Αυγενάκη . Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του αθλήματος και εκφράστηκε η ικανοποίησή τους  για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που επωμίστηκε φέτος  η Ελληνική Ομοσπονδία . Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μάικ Φουντεδάκη  για την προσφορά του  στη ταχεία ανάπτυξη  του  αθλήματος.  

Θερμές ευχαριστίες στο ΔΣ των “Ευάθλων” , στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας , στους αθλητές , προπονητές , γονείς που από κοινού συνετέλεσαν στην άψογη και τόσο επιτυχημένη  και γεμάτη διακρίσεις αγωνιστική χρονιά .

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia