Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.  Στις μέρες μας όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών. Κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητά τους αλλά λίγοι είναι εκείνοι που κατανοούν πλήρως τη σπουδαιότητά τους. Οι σημαντικότεροι λόγοι που μας επιβάλλουν να μάθουμε ξένες γλώσσες είναι οι εξής:

  • Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας αυξάνει τη παγκόσμια κατανόηση.
  • Σε βοηθά να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να γίνεις ανεξάρτητος.
  • Μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με ασφάλεια
  • Έχεις περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής ανέλιξης.
  • Μπορείς να σπουδάσεις και να εργαστείς στο εξωτερικό.
  • Μπορείς να κάνεις νέους φίλους και φίλες απ’ όλο τον κόσμο.
  • Γίνεσαι φιλομαθής και  καλύτερος άνθρωπος

Για όλους αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους η εκμάθηση μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών είναι ένα σημαντικό εφόδιο ζωής. Προκειμένου οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων να ενστερνιστούν την αξία της γλωσσομάθειας, ενθαρρύνθηκαν από τις καθηγήτριες ξενών γλωσσών του σχολείου να δημιουργήσουν ζωγραφιές, να δώσουν προτεραιότητα στην μελέτη  γλωσσών και  να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Το σχολείο συγχαίρει τις εκπαιδευτικούς κ. Αναστασιάδου, κ. Bαλκανιώτη, κ. Καμπόση, κ. Καραθανάση και κ. Πουλιανίτη και που ανέλαβαν να διοργανώσουν ποικίλες δράσεις  για τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων και τους άνοιξαν έναν ακόμη νέο δρόμο, τον δρόμο της γλωσσομάθειας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia