Ευχές για τη νέα χρονιά από την Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, εύχεται σε όλες και όλους καλή χρονιά με συλλογικές και προσωπικές νίκες και χαρές!

Γιατί η ζωή είναι ωραία και εμείς ονειρευόμαστε έναν κόσμο που τα παιδιά γελούν, χωρίς έννοιες για το ψωμί, το βιβλίο, και τη στέγη, που η αρρώστια δεν είναι φόβος για το αν θα βρεθεί νοσοκομείο, εκεί που η γυναίκα δεν φοβάται τα βράδια, που δεν υπάρχει άνεργος/η, που κανείς δεν κοιτάει περίεργα τον μαύρο, τον ομοφυλόφιλο, το τρανς άτομο, που οι λέξεις φτώχεια και ανέχεια θα αναζητούνται στα λεξικά όπως και η λέξη πόλεμος. Με πατρίδα μας όλη τη γη, χωρίς φράχτες, push backs και σύνορα, χωρίς να πνίγονται οι κατατρεγμένοι στις θάλασσές μας.

Γιατί τελικά η ζωή είναι ωραία σ’ έναν κόσμο χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση, χωρίς δυνάστες και εξουσιαστές, χωρίς κυριαρχία. Γιατί η ζωή είναι ωραία σ’ έναν κόσμο ελευθερίας και δικαιοσύνης, σε ένα κόσμο με όλα σε όλους, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, απ’ το καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Το 2022 να ανθίσει η ζωή, να κυριαρχήσει η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας. Γιατί εμείς επιλέγουμε να αγωνιστούμε για ό,τι ονειρευτήκαμε. Γιατί η κατήφεια και η ανημποριά κρύβουν τα όνειρα και εμείς θέλουμε να ζήσουμε τώρα όπως ονειρευόμαστε.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε όλες και όλους.

Εμπρός, να σταθούμε και να τραγουδήσουμε

“Θα νικήσουμε”

Είναι μυριάδες

Ένας ατσάλινος στρατός που φέρνει την αλήθεια,

χέρια που φέρνουν το δίκιο

Η γυναίκα με θάρρος και πυγμή στέκεται δίπλα στον εργάτη

Και τώρα ο λαός ξεσηκώνεται

και σαν ένας γίγαντας φωνάζει: Μπροστά!

Λαός ενωμένος – Ποτέ νικημένος

Sergio Ortega/Quilapayún – El pueblo unido jamás será vencido

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia