Ευχές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις της Μανταλιά Παναγιώτας

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή  επιτυχία στις μαθήτριες και  στους μαθητές που αρχίζουν σε λίγες ημέρες τον πρώτο μεγάλο και δύσκολο αγώνα της ζωής τους,  συμμετέχοντας στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις.  

Η προετοιμασία  υπήρξε διαφορετική, δυσκολότερη και απαίτησε από τους ίδιους και τις οικογένειές τους μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Περισσότερα από κάθε προηγούμενη χρονιά,  καθώς έγινε μέσα στις συνθήκες που δημιούργησαν οι επιπτώσεις  της πανδημίας τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία  όσο και στην καθημερινότητα όλων μας.

Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια που κάνετε  θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους που έχετε βάλει και αξίζουν στους κόπους και στις θυσίες σας. Κάθε μάχη είναι νίκη της θέλησης και χαμένες είναι μόνον οι μάχες που δεν δόθηκαν. Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αρκεί να το βάλουμε ως στόχο. Παρ ’όλα αυτά όμως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε με μια προσπάθεια. Θα δοθούν πολλές μάχες στην ζωή σας . Άλλες θα χαθούν άλλες θα στεφθούν με επιτυχία. Αυτό που έχει σημασία  είναι η θετική σκέψη, η φιλότιμη προσπάθεια και η αφοσίωση στα όνειρά σας.  Άλλωστε ο μεγάλος ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος έλεγε προς τους νέους:

– «…Βρες χρόνο για διάβασμα – Αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης. – Βρες χρόνο για όνειρα – Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τα’ αστέρια. – Βρες χρόνο να γελάς – Αυτό είναι η μουσική της ψυχής. – Βρες χρόνο να είσαι παιδί – Για να νοιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος…» – «Βρες χρόνο –              «Γιάννης Ρίτσος»

Καλή αρχή και καλή δύναμη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia