Ευχές με… μπηχτές από την Έφη Μπλατζώνη

Η πρόσφατη έλευση του Τρικαλινού υπουργού Κώστα Σκρέκα στο δημαρχείο της Πύλης και οι εξαγγελίες έργων για την περιοχή σχολιάστηκαν ευμενώς από την δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Έφη Μπλατζώνη, η οποία ωστόσο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν είχαν ενημέρωση οι σύμβουλοι για την επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους. Δείτε την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb και τα “καρφιά” που στέλνει στη δημοτική αρχή:

Η έλευση του ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα στην Πύλη στο Δημαρχείο, ας ανάψει το πράσινο φως της ανάπτυξης, της εκκίνησης που χρειάζεται ο τόπος, να προχωρήσουν οι μελέτες με την εξεύρεση των ανάλογων χρηματοδοτήσεων.
Τα αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Πύλης πρέπει να προχωρήσουν και μετά την Ελάτη και στον υπόλοιπη ορεινή πατρίδα, διότι βρίσκονται στο σημείο μηδέν, ενώ τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωρούν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία.
Έργα όπως το ΥΗΕ της Μεσοχώρας δεν πρέπει να “κολλούν” και να παραμένουν ανεκμετάλλευτα για δεκαετίες. Το επιβάλουν οι σημερινές συνθήκες περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ξοδεύτηκαν πάνω από 500.000.000 € (όχι 500.000 € που αναφέρεται στο δημοσίευμα) από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.
Το φράγμα της Πύλης πρέπει να προχωρήσει, γιατί πράγματι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η περιοχή αντιμετωπίζει ήδη έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.
Μακάρι να γίνει η μελέτη για την μεταφορά του οικισμού στο Ροπωτού.
Η τουριστική ανάπτυξη επιβάλλεται να γίνει για όλο τον ορεινό όγκο, ο οποίος είναι επισκέψιμος όλες τις εποχές του χρόνου, και να μην σταματήσει στην Ελάτη.
Η μελέτη “εισόδου της Ελάτης” πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη, όπως ανέφερε η αντιπολίτευση ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ και να εισακουσθεί επιτέλους το αίτημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής για κατασκευή και λειτουργία πάρκινγκ, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην προηγούμενη μελέτη.
Είναι αδιανόητο και λυπηρό να μένουν εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια εγκαταλελειμμένα, αναξιοποίητα και απαξιωμένα, εκτιθέμενα στις καιρικές συνθήκες, όπως το Σαλέ και το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, τα οποία αποτελούσαν, για τους κατοίκους της Θεσσαλίας και όχι μόνο, σημείο αναφοράς και προορισμού τα προηγούμενα χρόνια και τώρα να περιμένουν….. τον επενδυτή.
Πώς θα βοηθηθούν οι δημότες και οι επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έχουν επενδύσει, όταν η δημοτική αρχή δεν προωθεί και δεν υλοποιεί βασικά έργα ανάπτυξης και υποδομές;
Τί γίνεται με το εγκαταλελειμμένο Κανόε Καγιάκ, που στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ;
Πορεύεται η δημοτική αρχή χωρίς σχέδιο, χωρίς ιεράρχηση έργων, χωρίς όραμα για τον Δήμο.
Μια δημοτική αρχή αναποτελεσματική στα δύσκολα, χωρίς κανένα μεγάλο έργο, παρόλο που ο ρόλος της είναι αναπτυξιακός και επικαλείται χωρίς σχέδιο τους πόρους της Κεντρικής Διοίκησης μήπως και γίνει κάτι.
Έργα παραμένουν κολλημένα για χρόνια, απορροφώντας δια της παρατάσεως δαπάνες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Όλο τελειώνουν τα έργα και όλο παρατείνεται η προθεσμία αποπεράτωσής τους, κρατώντας τους δημότες όμηρους της ταλαιπωρίας, ενώ οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν.
Τα έργα και η ουσία έχουν δώσει τη θέση τους στις ασύστολες σπατάλες.
Η δημοτική αρχή είναι απούσα από τα προβλήματα των δημοτών, ενώ διανύει ήδη την δεύτερη τετραετία. Ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος χωρίς αστική συγκοινωνία τα Σαββατοκύριακα.
Η ποιότητα ζωής των δημοτών κατρακυλά, τα προβλήματα διογκώνονται και εκείνη συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο των ασύστολων σπαταλών , των απευθείας αναθέσεων, των αναθέσεων ειδικού σκοπού, της ευνοιοκρατίας, των επικοινωνιακών show, με επίκεντρο την προσωπική προβολή του Δημάρχου.
Αυτά και άλλα πολλά θα αναφέραμε στον ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα, αν είχαμε προσκληθεί στο Δημαρχείο Πύλης. Όμως κάποιους ενοχλεί η φωνή μας, η άποψή μας, η κριτική μας. Σίγουρα ο Υπουργός θα ήθελε να μας δει και να μας ακούσει από κοντά. Θα είμαστε πάντα παρών σε ότι μας ενώνει και απέναντι σε ότι μας πάει χρόνια πίσω.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia