Ευχαριστήριο του Γιάννη Μπουτίνα στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Ευχαριστούμε την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για την ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα μας για την κατάρτιση εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο στο νομό Τρικάλων .

Η Περιφέρεια μας , η Θεσσαλία , έχουμε τονίσει επανειλημμένως , ότι έχει από τα χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και αυτό σε συνδυασμό , με το γεγονός  ότι τα τελευταία χρόνια  οι εργαζόμενοι στον τουρισμό  έχουν αυξηθεί σε ποσοστά άνω του 80% στη Θεσσαλία έκανε αναγκαία την άμεση εύρεση λύσης. Από το 2019 με τον Περιφερειάρχη μας , τον Κώστα Αγοραστό , έχουμε προβεί πολλές φορές σε οχλήσεις στα αρμόδια όργανα για την κατάρτιση εκπαιδευτικών σεμιναρίων  στον  τουριστικό κλάδο

Κα Υφυπουργέ , στην τελευταία μας συνάντηση , στα πλαίσια του συνεδρίου στη λίμνη Πλαστήρα , σας τόνισα πως πρέπει ,τώρα, που επανεκκίνησε ο τουρισμός , να δείτε το συγκεκριμένο θέμα .

Αφουγκραστήκατε , σχεδιάσατε και προκηρύξατε άμεσα την δυνατότητα  να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών ο νομός Τρικάλων και Μαγνησίας .

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αρχίζουν από τις 15/12/2021 και οι 5 προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) Οροφοκομία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr από 15/12/2021 έως και 23/12/2021.

Κα Υφυπουργέ και πάλι σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε !!!

Με τιμή

Γιάννης Μπουτίνας

Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia