Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΠΩΤΟΥ

Το βράδυ της Κυριακής, 14 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Τριάδα Ροπωτού η ετήσια λαϊκοδημοτική εκδήλωση του Συλλόγου μας μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Παρά τον άστατο καιρό η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας (παιδικό και ενηλίκων), ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα κι οι παριστάμενοι χόρεψαν υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας κ. Κρις Σπύρου, η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος του δήμου Πύλης κ. Άρης Τζάνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσόλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Αναγνώστου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροπωτού κ. Ιωάννης Λαμπρογιώργος, κοινοτικοί σύμβουλοι της κοινότητας Ροπωτού καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής της 5ης Υ.Π.Ε. κ. Ηλίας Τσιαούσης. Επίσης, το παρών έδωσαν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Η επιτυχημένη -για ακόμη μια φορά- λαϊκοδημοτική βραδιά του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού συνέπεσε με ένα σημαντικό για το χωριό μας γεγονός ∙ την τέλεση μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον κεντρικό οικισμό του χωριού μας που βάναυσα χτυπήθηκε από την μανία της φύσης τον Απρίλιο του 2012. Ο Εσπερινός έλαβε χώρα στο παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το οποίο δώρισε η οικογένεια του κ. Νικολάου Γ. Τζάνη και το οποίο  τοποθετήθηκε δίπλα στον γυρτό από τις καταστροφές -κι εντούτοις άθικτο, αφού «όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις»-  Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η εν λόγω δωρεά των συγχωριανών μας χαιρετίζεται από τον Σύλλογό μας καθώς είναι αξιέπαινη, δίνει ελπίδα κι αποδεικνύει πως το χωριό μας είναι και θα παραμείνει ζωντανό, όσο υπάρχουν Ροπωτιανοί που  αγωνίζονται για την επιβίωσή του.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και όλα τα μέλη  του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού αισθανθήκαμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί.

Αναλυτικότερα ευχαριστούμε:

  • Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος συνεχώς κι αδιαλείπτως στηρίζει παντί τρόπω τον Σύλλογό μας, για την εισφορά χρηματικού ποσού που χρησιμοποιήθηκε για την τύπωση των αφισών, των καρτών εισόδου και της λαχειοφόρου
  • Τον Δήμο Πύλης και συγκεκριμένα τον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα,  που συμμετείχε με ένα χρηματικό πόσο στην ενοικίαση των τραπεζοκαθισμάτων
  • Τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και δημοτικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Τζιορτζιώτη ο οποίος  προσέφερε τους ξηρούς καρπούς που συνόδευαν τα ποτά
  • Όλους τους επαγγελματίες, τόσο τους συγχωριανούς μας, όσο και αυτούς της ευρύτερης περιοχής, που μας παρείχαν δώρα για την λαχειοφόρο σε μια δύσκολη από οικονομικής απόψεως περίοδο
  • Όλους τους εθελοντές που θυσιάζοντας χρόνο και προσωπική εργασία βοήθησαν στην περίφραξη και στον φωτισμό του χώρου, στην κατασκευή της πίστας, στην οργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων, στο μπαρ, στο ψήσιμο, στο σέρβις, στην είσοδο και φυσικά στον καθαρισμό του χώρου μετά το πέρας της εκδήλωσης.
  • Την ορχήστρα που μας διασκέδασε μέχρι τα ξημερώματα και την οποία συγκροτούσαν ο συγχωριανός μας κ. Θανάσης Μανίκας και η κα Βάσια Φράγκου (τραγούδι), ο κ. Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο), ο συγχωριανός μας κ. Βασίλης Ι. Καρακικές και ο κ. Κώστας Γκοβίνας (κιθάρα), ο κ. Νίκος Τριγανιώτης (πλήκτρα) και ο κ. Κώστας Διαμαντής (κρουστά)

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στον χοροδιδάσκαλό μας κ. Παναγιώτη Μάνο και στους χορευτές των τμημάτων μας.

Ο κ. Μάνος στέκεται πάντα δίπλα μας ακούραστος αρωγός και διδάσκει στα χορευτικά μας τμήματα με κέφι και μεράκι παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, φέρνοντας χορευτές και θεατές σε επαφή με τις διαφορετικές -από τόπο σε τόπο- χορευτικές κουλτούρες του λαού μας. Επιπρόσθετα, ο χοροδιδάσκαλός μας χρησιδάνεισε (παραχώρησε δωρεάν την χρήση) στα χορευτικά μας τμήματα  τριανταμία  από τις παραδοσιακές φορεσιές του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων (Χ.Ο.Τ.), στηρίζοντας κι οικονομικά τον Σύλλογό μας πέραν της ηθικής στήριξης που απλόχερα μας προσφέρει.

Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες μας που με υπερηφάνεια συμμετέχουν στα χορευτικά μας τμήματα, υποστηρίζοντας το έργο του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού και συμβάλλοντας όχι μόνο στο να διατηρηθεί το Ροπωτό, το πολύπαθο χωριό μας, ζωντανό αλλά και στο να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Θα αποτελούσε παράλειψη εκ μέρους μας, αν δεν ευχαριστούσαμε και τους γονείς των μικρών μας χορευτών, οι οποίοι ξεκλέβουν λίγο χρόνο από το γεμάτο τους πρόγραμμα για να φέρουν τα παιδιά τους στις πρόβες που γίνονται στο χωριό μας, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο τους. Το παιδικό χορευτικό τμήμα, που δημιουργήθηκε ξανά φέτος μετά από χρόνια απουσίας, γεμίζει τις πρόβες μας με ζωντάνια. Τα παιδιά είναι το μέλλον και το γεγονός πως αγαπούν τους παραδοσιακούς χορούς μας συγκινεί ιδιαιτέρως, αφού με αυτόν τον τρόπο τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας θα διατηρηθούν αναλλοίωτα.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που αψηφώντας τον άστατο καιρό και την ψύχρα των νυχτερινών ωρών μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η αγάπη τους και η στήριξή τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακάθεκτοι το έργο μας.

Σας Ευχαριστούμε!

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia