«Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση – ανεμοθύελλα στις 1-8-2020 στο Ν. Τρικάλων»

 Το Σάββατο 1-8-2020 το απόγευμα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση-ανεμοθύελλα) έπληξαν περιοχές του Νομού προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Την Τρίτη 4-8-2020 κλιμάκιο αποτελούμενο από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνο Μπάρδα, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Μανώλη Γουγουλάκη μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας από τον Διευθυντή κ. Λιόντο και την υπεύθυνη για το Ν.  Τρικάλων κα . Τσάτσα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

 Συγκεκριμένα επλήγησαν καλλιέργειες στις Τ.Κ. Πλατάνου και Ριζώματος για δεύτερη φορά σε ένα μήνα (προηγούμενο φαινόμενο στις 7-7-2020) κατ΄ είδος  καλλιέργειας και αριθμό στρεμμάτων:  Ελιές 1080 στρ., καπνά 320 στρ. και αμπέλια 100 στρ. περίπου.

 Ζητήθηκε από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ Λάρισας, επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών άμεσα μετά τη λήξη της 15νθήμερης προθεσμίας για τις δηλώσεις ζημιών στους Ανταποκριτές των Δήμων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia