«Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στις 18 -06-2019 στο Ν. Τρικάλων».


Την Τρίτη 18-06-2019 και περί ώρα 18.00, ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση) έπληξαν τον Δήμο Φαρκαδόνας και πιο συγκεκριμένα την Τ.Κ. Ζάρκου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Την Τετάρτη 19-06-2019 με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.Χρήστου Μιχαλάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από Γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Τρικάλων,  επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν από το χαλάζι ανέρχεται σε 1.250     στρέμματα αναλυτικά κατ’ είδος καλλιέργειας και κατ’ εκτίμηση: βαμβάκι 1.000 στρέμματα,  Αμυγδαλιές 170 στρ., Σιτηρά, 70 στρ., Αμπέλια 10 στρ..

Μετά από επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ Λάρισας ζητήθηκε επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών με τη λήξη των δηλώσεων ζημιάς στους ανταποκριτές του Δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τις ζημιές που προκληθήκαν στο φυτικό κεφάλαιο και από κοινού ανταποκρίθηκαν στην αποκατάσταση τους, στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο με την έγκαιρη  κινητοποίηση μηχανημάτων της Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και τον πρόεδρο Τ.Κ. Ζάρκου κ. Γιάννη Βούλγαρη. Η στήριξη των αγροτών θα πρέπει να είναι άμεση ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση τους στις καλλιέργειες τους καθώς και των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia