Ζιώγας: «Έκλεισε η μικρή γέφυρα στο Φλαμούλι, είμαστε σε διαρκή επιφυλακή»

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται απο χθες ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δημου Τρικκαίων Γιώργος Ζιώγας και τα μηχανηματα του Δήμου προκειμένου να επέμβουν άμεσα, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από τον ίδιο, η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η μικρή γέφυρα στο Φλαμούλι, καθώς ξεχείλισε ο Ληθαίος. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Γιώργου Ζιώγα για τις δύσκολες ώρες που περνάει η περιοχή:

«Ήταν πραγματικά μια δύσκολη βραδιά καθως παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα δια ζώσης αλλά και μέσα από τις πλατφόρμες που συλλέγουν στοιχεία από τους αισθητήρες και τους μετέωρεολογικους σταθμούς που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή μας. Στο Πρίνος σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν 58χιλ νερού μέσα σε 14 ώρες. Η στάθμη στον μετρητικό σταθμό της Νομής τις πρώτες πρωινές ώρες έδειξε αύξηση στα 4 μέτρα με όγκο νερού που ξεπερνά τα 800 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Νούμερα πραγματικά τρομακτικά, αλλά πολύ σημαντικά για αξιοποίηση. Αξιόλογο επίσης είναι ότι μεταξύ 1.30 και 4 τα ξημερώματα είχαμε alert από τον αισθητήρα του Ληθαίου καθώς ανέβηκε η στάθμη 1μ σε 2.30 ώρες. Είχαμε αύξηση της στάθμης του Ληθαίου κατά 1Μ περίπου από τις 1.30 το βράδυ έως τις 4.30 τα ξημερώματα . Και αυτή την στιγμή που μιλάμε το ύψος στην περιοχή της Νομής το ύψος της στάθμης του νερού έχει φτάσει τα 5 Μ . Για να καταλάβετε ποσό τρομακτικό είναι το νούμερο στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου το ύψος της στάθμης ήταν 4.10 Μ ….»

Επίσης, το στέλεχος της Δημοτικής Αρχής υπογράμμισε ότι μηχανήματα έργου και προσωπικό είναι σε επιφυλακή από την Κυριακή το απόγευμα για να ενεργήσουν όταν χρειαστεί με σκοπό να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, κάτι που εύχεται να μην χρειαστεί.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia