Ηλίας Τσιαούσης: «Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας»

Η Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας γιορτάζεται στις 17 Σεπτέμβρη κάθε έτους. Ο σημερινός εορτασμός της ημέρας θέτει ως θεματική ενότητα για δράσεις στην κοινότητα σχετικά με την προώθηση του εμβολιασμού και την επαγγελματική εξουθένωση.
Το έργο του Επισκέπτη Υγείας είναι διαχρονικό και αφορά την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας στοχεύοντας στην προστασία και την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας. Οι Επισκέπτες Υγείας με δράσεις / προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας στοχεύουν στη βελτίωση και διατήρηση του επιπέδου της υγείας όλων των πληθυσμιακών ομάδων με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους όπου διαμορφώνονται υγιείς συμπεριφορές και αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας αυριανών υγιών ενήλικων πολιτών.
Ο φετινός εορτασμός αποτελεί το έναυσμα για την αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του στη διαχείριση της πανδημίας. Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα ελέγχου και περιορισμού της νόσου στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, η συμβολή του στην προώθηση της αξίας του εμβολιασμού, στη δημιουργία και την αύξηση της ανοσοποίησης των ευπαθών ομάδων αλλά και του πληθυσμού αποτέλεσαν κύριο έργο του εν μέσω πανδημίας.
Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό αποστέλλουμε ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους τους Επισκέπτες Υγείας που στηρίζουν και συνδράμουν με το έργο τους την προσπάθεια της επιστροφής μας στη νέα κανονικότητα με υγεία!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia