Ηλεκτρικό σκούτερ για αναπηρικά αμαξίδια στα Τρίκαλα!


dav

Ηλεκτρικό σκούτερ για ΑμεΑ, ερμάρια αποθήκευσης για αποσκευές και μπάλα στο κέντορ της πόλης με το πρόγραμμα FutbolNet

Για τα ΑμεΑ και την καθημερινότητα οι πρώτες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων μετά τις εκλογές, με έντονο το χρώμα της… Μπαρτσελόνα. Με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο μετέχει ο Δήμος μέσω της e-trikala, παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019 οι δύο δράσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cities4People. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται και στις πόλεις Οξφόρδη, Αμβούργο, Κωνσταντινούπολη και Βουδαπέστη. Αφορά, δε, σε βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, με σύνολο καινοτόμων υποστηρικτικών εργαλείων τη βάση των «Κοινοτήτων Κινητικότητας». Με άλλα λόγια, νέες εφαρμογές, που, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αλλάζουν την πόλη και δημιουργούν νέες, βελτιωμένες συνθήκες, για όλους/ες.
Και αυτές, είναι:

  1. Ηλεκτρικό σκούτερ για αναπηρικά αμαξίδια!

Είναι ένας μηχανισμός που με μία μόνο κίνηση μετατρέπει ένα αναπηρικό αμαξίδιο, σε ηλεκτρικό σκούτερ! Ετσι, εύκολα και γρήγορα, ο μηχανισμός τοποθετείται σε οποιοδήποτε μοντέλο χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου και ο χρήστης του μπορεί να κινηθεί ταχύτερα στην πόλη για τις δουλειές του ή απλώς να κάνει μια μεγάλη βόλτα! Με άλλα λόγια, ο Δήμος Τρικκαίων εντάσσει μεγαλύτερες και περισσότερες διαδρομές για ΑμεΑ, είτε τρικαλινούς είτε επισκέπτες, που θα μπορούν να παραλάβουν τον μηχανισμό. Αυτό γίνεται στο Infopoint του Δήμου Τρικκαίων στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, όπου απλώς δίνονται τα στοιχεία του πολίτη και υπογράφεται το σχετικό έγγραφο. Ηδη με τη συνεργασία συλλόγων ΑμεΑ, ο πρώτος αυτός μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε από συμπολίτη.

dav
  1. #dropoffpoint, ή αλλιώς, ερμάρια αποθήκευσης αντικειμένων μέχρι να τελειώσετε τη βόλτα σας!
    Πώς έχουν στα αεροδρόμια ή στους μεγάλους σταθμούς τρένων, αποθηκευτικούς χώρους για να αφήνει κάποιος/α για λίγο τα πράγματά του; Ακριβώς αυτό και στα Τρίκαλα! Τα ερμάρια κλειδώνουν με κωδικό, δίνονται σε επισκέπτες, τουρίστες ή πολίτες, έχουν 3 διαφορετικά μεγέθη και χωρούν, από τα ψώνια της ημέρας μέχρι αποσκευές! Βεβαίως διατίθενται για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, διευκολύνοντας για παράδειγμα τον κάτοικο του χωριού μέχρι να τελειώσει τις δουλειές του ή τον επισκέπτη μέχρι να περιηγηθεί στο κέντρο της πόλης. Σε συνδυασμό με το δωρεάν κίτρινο ποδήλατο, ο κάθε πολίτης μπορεί να κινείται εύκολα, άνετα, δωρεάν και γρήγορα στα Τρίκαλα.

Μπάλα στο κέντρο της πόλης!

Η τρίτη δράση αφορά στη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα και τη δράση FutbolNet που υλοποιεί στα Τρίκαλα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Καταλανικής ομάδας. Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών στο ποδόσφαιρο για ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, που ξεκίνησε πριν δύο μήνες. Στιες 23 Ιουνίου 2019, το κέντρο των Τρικάλων (κεντρική πλατεία, κεντρική γέφυρα και κάποιοι γύρω δρόμοι) θα κλείσει, ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου με τις γνώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά Ελλήνων και προσφύγων που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα, υπό τις οδηγίες των ιθυνόντων της ομάδας του Μέσι. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της e-trikala ΑΕ (η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της κ. Γ. Κωτούλα), των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες/ DRC Greece, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με τη συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

dav


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia