Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΓΝΤρικαλων: «Η αναγκαία μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό δε θα κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης»

Η αναγκαία μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό δε θα κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση θέλοντας να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει, γι’ άλλη μια φορά, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους, πολίτες και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, ότι πάλι εκείνοι είναι που ευθύνονται για την αποτυχία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η σταθερή γραμμή της κυβέρνησης περί αποκλειστικής ατομικής ευθύνης σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό, την επιβολή μονοφωνίας στο δημόσιο λόγο και ο σκόπιμος παρατεταμένος διχασμός οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την εμβολιαστική πορεία στη χώρα και η πολιτική επιλογή περί υποχρεωτικών εμβολιασμών μαρτυρεί, αφενός, την αποτυχία και αφετέρου, προσφέρει έδαφος σε λογικές καταναγκασμού και μαζικών πειθαρχήσεων.

Η συκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζόμενων στην Υγεία από την κυβέρνηση, που από ήρωες έγιναν οι δήθεν υπαίτιοι της διασποράς του covid-19, έχουν ως κοινή συνισταμένη την υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για το μαζικό κλείσιμο νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Είναι προφανές πως το εμβόλιο αποτελεί το σημαντικότερο όπλο προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό. Το έλλειμμα εμβολιασμού δεν το λύνει η υποχρεωτικότητα αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα.

Αντίθετα ο καταναγκασμός στον εμβολιασμό με ποινές, όπως την περικοπή μισθού ή την απόλυση θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για μαζικά πογκρόμ απολύσεων με κάθε αιτία και αφορμή που θα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως “αντικοινωνική συμπεριφορά”.
Δεν πρεπει να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που θα στερηθεί την εργασία του ή το μισθό του με το πρόσχημα που προβάλει η κυβέρνηση, τη μη συμμετοχή του στον εμβολιασμό.
Εργαλειοποιούν ακόμα και την πανδημία για να δικαιολογήσουν την αποτυχία της πολιτικής τους,επιθυμει να διαμορφώσει μια νέα εργασιακή γαλέρα με μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και απολύσεις με όχημα τον εμβολιασμό.
Ας δούμε τον εμβολιασμό ως στάση ευθύνης, απέναντι στην κυβερνητική ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό

-Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΓΝΤρικαλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia