Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στο 7ο Γενικό Λύκειο

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ 7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Β’ Τάξης του σχολείου μας, αυτήν τη φορά με απόλυτα βιωματικό τρόπο από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Ο κύριος Τσιώλης Ιωάννης προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής υποστήριξης και Εκπαίδευσης με τη βοήθεια του κυρίου Ευθυμίου Αθανασίου περιέγραψε τη διαδικασία εισαγωγής στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, ενώ ανέλυσε με υποδειγματικό τρόπο τον σκοπό και κυρίως την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύγχρονο περιβάλλον. Παρουσιάστηκε οπτικό υλικό από τις δραστηριότητες της ελληνικής αστυνομίας σε όλη την επικράτεια και έγινε συζήτηση για τον κοινωνικό της ρόλο, ο οποίος ξεπερνά την καταστολή και ενσωματώνεται στην πρόληψη, που αποτελεί και το ζητούμενο για να επέλθει η συνοχή και η αρμονία στην ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησε παρουσίαση από τους κυρίους Καλαμαρά Κωνσταντίνο και Σακομήτρο Μιχάλη, αλλά και τον υπέροχο και αεικίνητο  Flex K29. Οι δύο κύριοι της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Τρικάλων κατέδειξαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την καταστροφή σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο της λαίλαπας των ναρκωτικών ουσιών, που μόνο τραγωδίες προκαλούν καταστρέφοντας τον ανθρώπινο οργανισμό βιολογικά και συναισθηματικά.

Στο τέλος ακολούθησε επίδειξη ανίχνευσης και εντοπισμού ουσιών από τον υπέροχο σκύλο της αστυνομίας, που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση προκαλώντας ενθουσιασμό στους μαθητές.

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για  την πολύτιμη πληροφόρηση που πρόσφερε  στους μαθητές μας.

Για το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων

Αδάμος Βασίλειος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia