Η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Χαρμπέα δημιουργεί και ζυμώνει!

 Η γνωστή συγγραφέας και κοινωνιολόγος Ιωάννα Χαρμπέα κάθεται σπίτι τα απογεύματα και δημιουργεί με τη φαντασία της αυτή τη φορά όμως δημιουργεί συνταγές μαγειρικής και τις κάνει πράξη! Η μαγειρική στα χρόνια του κορονοιού εκτός του ότι απασχολεί το μυαλό είναι εκτόνωση και παίζει μεγάλο ρόλο το συναίσθημα σε αυτήν. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, το συναίσθημα είναι πολύ σημαντικό. Αυτό τον καιρό πολλές φορές απλά προσπαθούμε να μαγειρέψουμε, γιατί η ψυχολογία μας δεν είναι καλή. Μαγειρεύουμε εξ ανάγκης, για να εκτονωθούμε. Αυτό ισχύει για όλες και όλους μας. Ισχύει και για εμάς τους συγγραφείς που θέλουμε να επεκτείνουμε τη φαντασία μας σε κάτι πιο πρακτικό και χρήσιμο. Είναι εκείνη η ανάγκη να νιώσουμε ασφάλεια να ξαναθυμηθούμε ίσως τις παλιές συνταγές της μαμάς ή της γιαγιάς μας, να έρθουμε κοντά στο παρελθόν γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας νιώθουμε ανασφάλεια για το μέλλον. Θυμάστε την ταινία πολίτικη κουζίνα; Το φαγητό και το τραπέζι ενώνει τους ανθρώπους! Τώρα λοιπόν που απομακρυνθήκαμε νιώθουμε όλοι μας την ανάγκη εκτός από το να έρθουμε κοντά στις πρωτογενείς ανάγκες μας όπως είναι η διατροφή να αισθανθούμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον ψάχνοντας κοινά στοιχεία μια πολιτιστικής ταυτότητας που αρχίζει να ραγίζει ή έτσι το νιώθουμε ως προέκταση του φόβου και της ανασφάλειας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κυρία Ιωάννα Χαρμπέα  έγραψε: Ήθελα να εκδώσω το βιβλίο τα παραμύθια της Ιωάννας με βλέπω όμως  να βγάζω βιβλίο τα γλυκά της Ιωάννας.. Αν και τώρα που το σκέφτομαι το ένα δεν αναιρεί το άλλο..ότι κάνει και ξέρει ο άνθρωπος καλό είναι. Σας συμβουλεύω να ασχολείστε με πολλά και διαφορετικά πράγματα.. Είναι ένας τρόπος να μην πλήττετε ποτέ!!!! Μετά από αυτό τίποτα δεν αποκλείουμε για την κυρία Χαρμπέα εξάλλου και η μαγειρική είναι θέμα φαντασίας!

Στις φωτό μερικές από τις δημιουργίες της ( γλυκό κουταλιού αχλάδι, μηλόπιτα, παστίτσιο, ζυμωτό ψωμί) και η ίδια σε μια έξοδο της στην εποχή προ κορονοιού! Τότε που τα βράδια τα περνούσαμε με χαμόγελο, καλή παρέα και ποτάκι έξω σε κάποιο μαγαζί και όχι στην κουζίνα φορώντας ποδιά και ζυμώνοντας! Όλα όμως είναι ευχάριστα και έχουν την δική τους χάρη, ιδιαίτερα για έναν συγγραφέα η μαγειρική είναι δημιουργία και χαρά! Ίσως βέβαια να δούμε την συγγραφέα μας στο μέλλον να ασχολείται και με βιβλία μαγειρικής! Ποιος ξέρει; Είδομεν!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia