Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης για το ζήτημα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς.

Με το παρόν δελτίο τύπου θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου για το ζήτημα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς.

Την περασμένη Τρίτη χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση και εκτός των θεμάτων ημερησίας διάταξης παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επιστολή του Συλλόγου μας σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλο το σώμα να βρεθούν προ εκπλήξεως και ορισμένοι να μεταφέρουν σε εμάς έντονα παράπονα και δυσαρέσκεια για την επιστολή αυτή και το περιεχόμενό της.

Η επιστολή μας περιγράφει την επιθυμία της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων να μην μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στο χώρο του αμαξοστασίου. Ακόμα ζητήθηκαν η μελέτη και σχέδια για την κατασκευή που πρόκειται να φιλοξενήσει τη λαϊκή αλλά ποτέ δε λάβαμε τίποτα. Επίσης ζητήσαμε να μάθουμε τι μέλει γενέσθαι με τον πεζόδρομο σε περίπτωση μεταφοράς της λαϊκής όπου συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ή πρόταση αξιοποίησης και ανάπλασης του.

Η Δημοτική Αρχή μας ζήτησε τη γνώμη μας και η επιστολή αυτή εκφράζει απλά την πλειοψηφία των μελών μας. ΔΕΝ αφορά προσωπικά συμφέροντα και  ΔΕΝ εξαρτάται επ ουδενί από εμάς η τελική απόφαση.

Οφείλουμε να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι και σαφείς.

– Η επιστολή στάλθηκε όχι με δική μας πρωτοβουλία αλλά κατόπιν αιτήματος  από το  Δήμο. Κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο Πύλης άρα εδώ και μήνες γνώριζαν όλοι την άποψή μας για το θέμα.

– Η θέση του συλλόγου δεν αφορά προσωπικές ή μεμονωμένες απόψεις αλλά εκφράζει την πλειοψηφία των μελών μας. Η άποψη για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς διαμορφώθηκε δημοκρατικά και με απόλυτη διαφάνεια μετά από ψηφοφορία των επαγγελματιών της Πύλης μέσω ερωτηματολογίων το Νοέμβριο του 2021.

– Ο Εμπορικός σύλλογος μπορεί ΜΟΝΟ να εκφράσει τη γνώμη των μελών του. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ εμείς ούτε είμαστε ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ όργανο. Επομένως την απόλυτη ευθύνη για τη μεταφορά ή όχι της λαϊκής αγοράς καθώς και τις συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πύλης.

με τιμή,

το ΔΣ                 ”

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia