Η Κ. Νικ. Μπρουζούκη πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Η κ. Νικολέτα Μπρουζούκη είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων. Στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, η κ. Μπρουζούκη προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και έλαβε 36 ψήφους επί συνόλου 44 ψηφισάντων (με 2 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτια, με έναν απόντα σύμβουλο).

dav


Αντιπρόεδρος εξελέγη ο προταθείς από τον συνδυασμό «Μαζί για τα Τρίκαλα» κ. Γ.  Λουλες λαμβάνοντας 33 ψήφους (4 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια).
Ως γραμματέας εξελέγη επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη η προταθείσα κ. Σοφία Αλεστά, με 33 ψήφους (5 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτια). Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων δεν προτάθηκε υποψήφιος και οι 5 σύμβουλοι απείχαν από την ψηφοφορία για αντιπρόεδρο και γραμματέα καθώς, όπως τόνισε ο επικεφαλής κ. Γ. Καΐκης οι δύο αυτές θέσεις δεν έχουν κάποια σημασία.


Η νέα πρόεδρος ως πρώτη σε σταυρούς είχε συγκαλέσει και τη συνεδρίαση του Σώματος, την πρώτη με τη νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Στις δηλώσεις της ήταν λιτή: αρχικώς εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους συμβούλους που την εξέλεξαν και στη συνέχεια τόνισε ότι θα λειτουργήσει ως πρόεδρος με σύμπνοια, συνεργασία και δημοκρατική λειτουργία στις συνεδριάσεις. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου νωρίτερα είχε ευχηθεί καλή αρχή στη θητεία του Συμβουλίου και αυτήν την τετραετία.


 

Επιτροπές

Ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων. 

Στην Οικονομική Επιτροπή οι συνδυασμοί έλαβαν (απουσίαζαν τρεις σύμβουλοι):
Επανεκκίνηση: 25 ψήφοι και εκλέγει τους κ.κ. Αλεστά, Βασταρούχα, Κωτούλα και Παζαΐτη με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Λεβέντη, Παππά, Μητσιάδη και Κρανιά
Μαζί για τα Τρίκαλα: 7 ψήφοι και εκλέγει την κ. Βότσιουθ με αναπληρωματικό τον κ. Χε. Λάππα
Λαϊκή Συσπείρωση: 5 ψήφοι και εκλέγει τον κ. ΚΑΐκη με αναπληρωματικό τον κ. Γκολοβράντζα.
Καταγράφηκαν επίσης 2 λευκά 3 άκυρα ψηφοδέλτια

Στην ΕΠΟΙΖΩ οι συνδυασμοί έλαβαν (απουσίαζαν τρεις σύμβουλοι):
Επανεκκίνηση: 24 και εκλέγει τους κ.κ. Καταβούτα, Κωτούλα, Λάππα και Παζαΐτη με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Αλεστά, Αναστασίου, Οικονόμου και Ρόμπο.
Μαζί για τα Τρίκαλα: 7 και εκλέγει τον κ. Στεφ. Βαβύλη με αναπληρωματικό τον κ. Ζαΐράκη
Λαϊκή συσπείρωση: 5 και εκλέγει τον κ. Κελεπούρη με αναπληρωματικό τον κ. Τάσιο.
Καταγράφηκαν επίσης 3 λευκά 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia