Η Κ. Παπακώστα στο Συνέδριο για το Μέλλον της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, στην Μπρατισλάβα.




Ως η μοναδική Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιλέχθηκε η κα. Κατερίνα Παπακώστα, από το Ίδρυμα Hanns Seidel του Χριστιανοδημοκρατικού Ευρωπαϊκού Κόμματος, προκειμένου να παραστεί στο Συνέδριο που διοργανώθηκε για δύο ημέρες στην Μπρατισλάβα, με θέμα: «Το Μέλλον της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Οι γυναίκες στα Κόμματα και στην Πολιτική.»
 
Η κα. Παπακώστα κλήθηκε να μετέχει στις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου, μαζί με την Βουλευτή Κύπρου του ΔΗ.ΣΥ του Κεντροδεξιού Κυπριακού Πολιτικού Κόμματος, κα. Rita Theodorou Superman, καθώς επίσης και την κα. Σύριλα Μακαρέζου την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ. Η κα. Παπακώστα συμμετείχε κάνοντας τις δικές της παρεμβάσεις και ερωτήματα σε διάφορες θεματικές του συνεδρίου. Αρχικώς, αναφέρθηκε στο πως είναι εφικτό να αυξηθεί η γυναικεία παρουσία σε όλους τους τομείς της πολιτικής και αν η Ευρώπη πρέπει να προσεγγίσει αυτό το θέμα με μια ολιστική λύση, ή απομονώνοντάς το με βάση την κουλτούρα και τον πολιτισμό κάθε κράτους.
 
Ακόμη, στην θεματική ενότητα του Συνεδρίου που αφορούσε στις ποσοστώσεις και το αν καθιστούν ευκολότερη ή δυσκολότερη την γυναικεία συμμετοχή στην πολιτική και δη στα αξιώματα, η Βουλευτής υπογράμμισε εμφατικώς, πως οι ποσοστώσεις ρυθμίζουνε  την  ποσοτική πλευρά των πραγμάτων, αλλά η ποιοτική  είναι πολύ λιγότερο επιδεκτική  τέτοιου είδους ρύθμισης.
 
Η Τρικαλινή Βουλευτής έκλεισε τον κύκλο των παρεμβάσεών της, τονίζοντας την σημασία που έχει να δοθούν κίνητρα στις γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια πολιτεία που οφείλει να έχει ως πρωταρχικό στόχο της, την ενθάρρυνση και εκπαίδευσή τους, προκειμένου να αναλάβουν πρωτεύοντες πλέον ρόλους, μακριά από έμφυλες διακρίσεις.
 
 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia