Η μικρή Ελίζα, ένα ανερχόμενο αστέρι… (video clips)

Είναι σύνηθες το φαινόμενο στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης, πολλοί συμπολίτες μας να εγκαταλείπουν την Ελλάδα για μία μόνιμη ή προσωρινή εγκατάσταση στο εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Γιάννης Ζολώτας σπούδασε δασολόγος-εργολήπτης και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ανέλαβε και διεκπεραίωσε σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα. Εδώ και τρία χρόνια λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Η μεγάλη όμως αγάπη του Γιάννη, είναι το τραγούδι στο οποίο έχει εντρυφήσει και τη μικρή του κόρη την Ελίζα. Πρόκειται για μία πολυτάλαντη κοπέλα 13 ετών η οποία ήδη μιλάει άπταιστα δύο γλώσσες γερμανικά και αγγλικά, ενώ φοιτά ταυτόχρονα σε γερμανικό σχολείο και ωδείο συμμετέχοντας παράλληλα σε θεατρικές παραστάσεις γερμανικού θεάτρου. Εκτός από άριστη μαθήτρια, η έφεση της μικρής Ελίζας στα καλλιτεχνικά δρώμενα (τραγούδι, θέατρο) έχει να κάνει και με τα γονίδια τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της Γιάννη, αλλά και από την θεία της γνωστή στον τρικαλινό κοινό ποιήτρια, συγγραφέα βιβλίων και θεατρικών έργων, Ελίζα Ζολώτα. Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον η μικρή Ελίζα ήταν φυσικό να εξοικειωθεί από πολύ νωρίς με τις τέχνες, και να παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις σκηνοθετημένες από την θεία της πριν ακόμη μετακομίσει στη Γερμανία. Πλέον εξασκείται πρακτικά και στο τραγούδι κάνοντας ντουέτο δίπλα στον πατέρα της, ο οποίος την καθοδηγεί και την συμβουλεύει στα πρώτα της βήματα.

Με αφορμή την επίσκεψη της οικογένειας στα Τρίκαλα για να περάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η μικρή Ελίζα μπήκε στο στούντιο όπου ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι. Η βελούδινη φωνή της σε συνεπαίρνει, όπως τον Οδυσσέα που μαγεύτηκε από τις Σειρήνες, και ταξιδεύει την ψυχή πλημμυρίζοντάς την με τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Είχα την ευκαιρία και την χαρά να την ακούσω ζωντανά το χειμώνα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν εμφανίστηκε σε γνωστό κέντρο της περιοχής μας ερμηνεύοντας ποικίλα τραγούδια ντουέτο μαζί με τον πατέρα της.

Η δημιουργικότητα και το ταλέντο της μικρής Ελίζας σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος, αφού είναι από εκείνα τα παιδιά που διαπρέπουν μακριά από την πατρίδα τους με ότι καταπιάνονται. Απολαύστε στα βιντεάκια την δαντελένια φωνή ενός ανερχόμενου αστεριού. Αριστοτέλης Κερασοβίτης

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia