Η οδική ασφάλεια κατά την χρήση ποδηλάτων ή ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (Εικόνες & Βίντεο)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ειδική εκδήλωση σχετικά με την οδική ασφάλεια σε δυο βασικά μέσα το ποδήλατο ή τα ηλεκτρικά ποδήλατα ΕΗΠΟ Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Την αξιόλογη εκδήλωση στήριξε το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ορθή και ασφαλή χρήση των  Ε.Π.Η.Ο. στο πλαίσιο των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης των οχημάτων αυτών στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Για το σκοπό της ειδικής εκδήλωσης μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γεώργιος Σακκάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Άσκησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Μήτραινας Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων και ο Κωνσταντίνος Κωστακόπουλος, Διοικητής Τροχαίας Τρικάλων – Αστυνόμος Β’.

Από το βήμα της αξιόλογης εκδήλωσης μίλησαν επίσης, η συντονίστρια Χριστίνα Καρατζαφέρη, Καθηγήτρια– Προέδρος της Επιτροπής “Ασφάλειας & Υγιεινής» ΤΕΦΑΑ – ΠΘ, ο Αθανάσιος Τσιόκανος Καθηγητής – Αν. Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ, ο Αθανάσιος Μανούρας Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας ΠΘ, ο Αχιλλέας Γκούτσιας, Αστυνόμος Β’, ο οποίος ανέλυσε, μέσω οπτικού υλικού, παραδείγματα οδηγικής συμπεριφοράς με ποδήλατα ή ΕΠΗΟ και ο Γιώργος Ζιώγας, Πρόεδρος Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος μίλησε για το νοικοκύρεμα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αναλύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

΄Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς , Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρήστος Αποστόλου, ο πρώην Διοικητής Τροχαίας Τρικάλων κ. Ιωάννης ΤσιώληςΑξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η Ομάδα «Ζ»ποδήλατες αστυνομικοί της Α.Δ.Τ. και ποδηλάτες – δικυκλιστές αστυνομικοί του Δ.Τ. 

Ακολούθησε Βιωματικό Πρακτικό Σεμινάριο στον αύλειο χώρο με την χρήση λεωφορείου και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia