Η παράταξη Κρεμμύδα ζητά δια ζώσης συνεδριάσεις ΔΣ

Με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης επιστρέψαμε στη διαδικτυακή διεξαγωγή τους. Και έτι μια φορά διαπιστώθηκε ιδιαίτερη δυσκολία ως προς τη διαδικασία. Αντιλαμβανόμενοι φυσικά τις ειδικές συνθήκες, στις οποίες διαβιούμε, κατανοούμε την ανάγκη της συνέχισης των εργασιών. 

Εν τούτοις, όταν πρόκειται να συζητηθούν θέματα ιδιαίτερης βαρύτητας, κρίνουμε απαραίτητη τη δια ζώσης συνάντηση. Και προς τούτο συμφωνήσαμε ομόφωνα σαν σώμα την αναβολή τριών τέτοιων θεμάτων με σημαντικότερα την μελέτη της Ανάπλασης του Αγιαμονιώτη και φυσικά την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος επέμεινε να μην αναβληθεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Θεωρούμε ότι παρότι το έχουμε ξαναδεί, είναι ένα ζήτημα που χρήζει ουσιαστικής συζήτησης και όχι να αποφασίσουμε υπό πίεση σε μια διαδικασία που δεν το διευκόλυνε. Για αυτό και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετά από πρόταση μας  επέλεξαν να απέχουν από τη συζήτηση του εν λόγω θέματος.

Επιπλέον, ως παράταξη χαιρετήσαμε την απόφαση καταδίκης και αναγνώρισης ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται περί μίας μεγάλης νίκης για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Θέσαμε επί τάπητος, τις καταστροφές τόσο στα Μεγάλα Καλύβια όσο και στην Καρδίτσα και σύσσωμο το σώμα εξέφρασε την αγωνία για τον τρόπο στήριξης των πληγέντων, δεσμευόμενοι παράλληλα να τους παρέχουμε εμπράκτως τη στήριξη μας όπου και όπως μπορέσουμε και πρωτίστως θέσαμε το θέμα της οχύρωσης της περιοχής μας σε πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη λαϊκή και αναμένουμε να δούμε να διεξάγεται η λαϊκή της Δευτέρας με ομαλότητα. Διαφορετικά εδώ θα είμαστε να το αντιμετωπίσουμε με διαφορετική οπτική.

Τέλος επισημάναμε την ανάγκη δικτύωσης της περιοχής των Αμπελακίων με το δίκτυο φυσικού αερίου παράλληλα με τον νέο αγωγό που κατασκευάζεται και για τις ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα για να επιτευχθεί συνεννόηση με την εταιρία παροχής του φυσικού αερίου. 

                                                                                 Το γραφείου τύπου 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia