Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί την κατασκευή της γέφυρας Κρήνης

Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Κρήνης αποτελούσε η κατασκευή νέας γέφυρας ή επέκταση της υπάρχουσας, της συνδετήριας οδού Φαρκαδόνας – Παναγίτσας – Κρήνης.

Η γέφυρα 20 περίπου μέτρων ήταν αρκετά στενή με αποτέλεσμα να μπορεί να την διασχίσει περισσότερο του ενός οχήματος, ενώ η διέλευση μεγάλου αγροτικού μηχανήματος ήταν αδύνατη, παρά το γεγονός ότι από το σημείο διέρχονται αγροτικά μηχανήματα, μιας και βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Το αίτημα φαίνεται πως καρποφορεί καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί τις ενέργειες για την κατασκευή νέας γέφυρας έναντι της υπάρχουσας που θα λύσει αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα στο σημείο.

Ειδικότερα μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης φακέλων προσφορών, διαδικασία που θα ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου. Οι φάκελοι σύμφωνα με την Περιφέρεια θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με το τεύχος η αποσφράγισει των φακέλων θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί όπου και θα αναδειχτεί ο ανάδοχος του έργου.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας επί της Επαρχιακής οδού από Φαρκαδόνα προς Κρήνη με φορέα από σκυρόδεμα αποτελούμενης από ένα άνοιγμα, συνολικού μήκους γέφυρας 17,40 m δίπλα στην υπάρχουσα γέφυρα, η οποία θα παραμείνει ως πεζογέφυρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται με δαπάνη εργασιών 241.935,48 ευρώ και Φ.Π.Α. 58.064,52 ευρώ, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, με τα χρήματα να προέρχονται από πιστώσεις του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.

Προθεσμία περαίωσης έργου είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Κάτοικοι τόσο της Κρήνης, όσο και των όμορων κοινοτήτων που χρησιμοποιούν σήμερα την συνδετήρια οδό, εκφράζουν την ικανοποίησή τους, μιας και ένα αίτημα λαμβάνει το δρόμο της υλοποίησης.

Υπογραμμίζουν ότι το με την ολοκλήρωση του έργου θα παρέχεται ασφάλεια ενώ θα εξυπηρετούνται στο έπακρο οι ανάγκες των αγροτών της περιοχής αλλά και των κατοίκων των τριών χωριών που διασχίζουν το σημείο.

KRINI LIVE

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia