Η ΠΛΗΜΜΥΡΑ … ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ….!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

    Ό,τι δεν κατάφερε σε τεσσεράμισυ χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ., ως κυβέρνηση της χώρας μας, το κατάφερε ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, 

    Δεν έκλεισε ούτε δύο μήνες στην εξουσία η κυβέρνηση της Ν.Δ. και άρχισε να λύνει προβλήματα ουσίας, που αφορούν τόσο την οικονομία, γενικά, όσο και την ανακούφιση των φτωχών πλέον πολιτών της πατρίδας μας. 

    Ξεκίνησε με την μείωση του ΕΝΦΙΑ από πρώτης Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει με την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και του φόρου επιτηδεύματος. 

    Σε πολύ δύσκολη θέση ήρθαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό σπεύδουν να διαδώσουν πως και αυτοί είχαν προγραμματίσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. 

    Είχαν, δηλαδή στο μυαλό τους κάποτε να τις κάνουν. Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί η Ν.Δ., μέσα σε πενήντα ημέρες από την εκλογή της, κατάφερε να ενεργοποιήσει αυτές τις λαϊκές διαδικασίες, ενώ ο Σύριζα επί τεσσεράμισυ χρόνια, το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να βάζει φόρους; Αυτό που δεν φορολόγησε ήταν ο αέρας, που αναπνεύουμε και ζούμε…!

    Ταυτόχρονα, όμως, η νέα κυβέρνηση κατάφερε να συσφίξει τον ΓαλλοΓερμανικό άξονα και να δημιουργήσει νέες προοπτικές στην εξωτερική πολιτική. 

    Η στήριξη στην οικονομία και το πρόγραμμα στο Βερολίνο για το «πράσινο» αναπτυξιακό είναι γεγονός, όπως φανερά είναι τα αποτελέσματα της συνάντησης Μακρόν – Μητσοτάκη. 

    Ένα, όμως, από τα πιο μεγάλα προβλήματα, που κληρονόμησε η Ν.Δ., από τον αποτυχημένο Αλέξη Τσίπρα, είναι οι κακοί χειρισμοί στο Μεταναστευτικό. 

    Με την περίφημη φράση του ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου….!

    Μεγάλη απόδειξη είναι το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες μέσα σε λίγα λεπτά 15 βάρκες από τα παράλια της Τουρκίας αποβίβαζαν στην Λέσβο περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες. 

    Τέτοια ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ έχουμε να δούμε από το 2015. 

    Βούλιαξαν τα νησιά και κυρίως η Λέσβος και έσβησε ο τουρισμός αφού πάνω από 11.000 μετανάστες είναι στο νησί. 

    Η μεταναστευτική κρίση αρχίζει να λαμβάνει πάλι τρομακτικές διαστάσεις, κλονίζοντας την ανεκτικότητα των Ευρωπαίων. 

    Αρκετοί πιστεύουν πως οι κινήσεις αυτές, κυρίως της Τουρκίας, εξυπηρετούν γεωπολιτικούς σκοπούς, που σε μερικές δεκαετίες θα εξαφανήσουν την Ευρωπαϊκή κοινωνία. 

    Οι συνθήκες διαβίωσης στα Ελληνικά νησιά και στην Κύπρο, από απροσδιόριστους… και απρόσκλητους μετανάστες, είναι άσχημες. 

    Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό Κυπριακό και Ιταλικό είναι πρόβλημα όλης της Γηραιάς Ηπείρου. 

    Μ’ αυτήν την έννοια, η μεταναστευτική πολιτική, πολύ ορθά μπήκε ως θέμα στην συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στη συνάντηση Μακρόν – Πρωθυπουργού. Δύο φρεγάτες δίνει η Γαλλία στην Ελλάδα.

    Επίσης πολύ καλά ενήργησε και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, που κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και προέβη σε διάβημα. 

    Η πλημμύρα… των Μεταναστών, που έρχονται χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα, αλλά έχουν όλοι τους κινητά τηλέφωνα πανάκριβα, είναι ένας… ακήρυκτος.. πόλεμος με πολλαπλές και ίσως με τραγικές συνέπειες. 

    Οι Ευρωπαίοι έχουν υποχρέωση να ασφαλίσουν τα Ελληνικά σύνορα, που είναι και Ευρωπαϊκά, και φυσικά να αποδεχθούν δίκαια κατανομή όσων κριθούν, πως πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες. 

    Η αλληλεγγύη έχει τα όρια της και είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση πως η μετανάστες πρέπει να δέχονται απόλυτα τις αξίες και τις Δημοκρατικές ιδέες της Ευρώπης. 

    Πάντως ο ακήρυκτος αυτός… πόλεμος πρέπει να σταματήσει και τα Ελληνικά νησιά πρέπει να ζήσουν από τον Τουρισμό, Τουρισμός για την πατρίδα μας σημαίνει ΖΩΗ…!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia