Η ποιήτρια Βασιλική Παππά υποψήφια για την Ευρωβουλή

Όλοι εμείς που γνωρίζουμε χρόνια τη Βασιλική (Βάσω) Παππά περιμέναμε ότι κάποια στιγμή το επόμενο βήμα της θα ήταν αυτό, να ασχοληθεί και με την πολιτική. Μετά από πολλές και ετερόκλητες σπουδές που κινούνται στα επιστημινικά πεδία της Θεολογίας, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας αλλά και της Φυσικοθεραπείας και της Φωτογραφίας, φαίνεται ότι τώρα ήρθε το κατάλληλο πλήρωμα του χρόνου για εκείνη, ώστε να προσφέρει και από αυτό το μετερίζι. Να είναι δηλαδή υποψήφια για την Ευρωβουλή. Υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η Βασιλική Παππά με τον γιο της Γεώργιο-Μάριο.

 Πρόκειται για μια γυναίκα αυτοδημιούργητη, που αγωνίστηκε, μόχθησε, διάβασε πολύ. Είχα την τύχη να γνωριστούμε 10 χρόνια πίσω, σε κάποια μαθήματα αγιογραφίας που παρακολουθούσαμε τότε από κοινού. Στην πορεία, περπατήσαμε στα μονοπάτια της ποίησης, συμμετέχοντας σε διάφορες ανθολογίες.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει το χάρισμα να εμπνέει τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα της, κάνοντάς τους κοινωνούς των πνευματικών απολαύσεων. Τυχεροί οι μαθητές που την είχαν δασκάλα. Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά αυτά, έμαθαν δίπλα της ότι οι πνευματικές απολαύσεις αξίζουν περισσότερο από τις υλικές, καθώς αυτές ανοίγουν το δρόμο για το φως της αλήθειας. Του υψώνουν το πνεύμα στις ανώτερες σφαίρες του Θεού, τον κάνουν να βλέπει μακρύτερα και ψηλότερα, να οραματίζεται και να επιδιώκει την κατάκτηση των ανθρώπινων αξιών, να προσπαθεί και να αγωνίζεται για την τελείωσή του.

Με την κόρη της Πολυξένη-Ραφαέλα

Πρόκειται για έναν ακέραιο και βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο με έντονη συνείδηση του δικαίου, με όνειρο να υπηρετήσει το καλό του λαού και της χώρας μας.


Με τη συγγραφέα Άλκη Ζέη .

Με λίγα λόγια, μια δυνατή φωνή που έχει να δώσει τόσα πολλά σ’ αυτό τον τόπο.. αρκεί να την εμπιστευθούμε!

Φωτεινή (Φένια) Σταυρινοπούλου

Ποιήτρια-Δημοσιογράφος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia