Η προσφορά της “Κιβωτού του Κόσμου” τιμήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.(φωτο & video)

Συγκινητική στιγμή… Ο εκπαιδευτικός Στέλιος Λάσκος βραβεύει τα παιδιά της “Κιβωτού” Βόλου.

Ωδή στη δύναμη του Εθελοντισμού και στην προσφορά ήταν η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν της Κιβωτού του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Θέμα της όμορφης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικαλων Η δύναμη της Προσφοράς & του Εθελοντισμού.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα προβλήθηκαν video με το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, που φέτος συμπλήρωσε 21 χρόνια πολυεπίπεδης υποστήριξης σε παιδιά που χρήζουν φιλοξενίας και οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυσή.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Άκης Αναστασίου εξήρε την κιβωτό του κόσμου για την προσφορά της στα παιδιά.
Εθελοντής ο ίδιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Μιχάλης Λάππας τόνισε τη σημασία του Εθελοντισμού.
Η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Τρικάλων Βανέσα Μηλιώνη ευχαρίστησε τους μαθητές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από  την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Για το έργο του Ιερέα Αντωνίου Παπανικολάου μίλησε στο ακροατήριο ο εκπαιδευτικός με εθελοντική δράση Στέλιος Λάσκος.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου “Κολόβα”.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia