Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων τίμησε τους εκπαιδευτικούς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων, διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:30μ.μ. στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη).

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Τρικάλης τονίζοντας ότι «σήμερα τιμάμε τους συναδέλφους – εκπαιδευτικούς και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, οι οποίοι αγωνίζονται και προσπαθούν, έχοντας αναλάβει το χρέος και το βαρύ καθήκον της μόρφωσης, της διάπλασης και της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας». Τέλος τόνισε ότι η εργασία των εκπαιδευτικών δεν είναι απλά ένα επάγγελμα αλλά λειτούργημα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μποτίνας, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, ο Βουλευτής Αθανάσιος Λιούτας, οι συντονιστές εκπ/κού έργου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Δημήτριος Καραθάνος και Άρτεμις Παπαδημητρίου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Τρικάλων Γεώργιος Τσιάκαλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καλαμπάκας, Γεώργιος Ντίνος.

Την Ι. Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος κ. Παντελεήμων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιάννης Μποτίνας, κ. Ντίνος Μπάρδας και η κα Δήμητρα Νάτσινα, την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων ο Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Καππάς, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Επίσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρ. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Κωνσταντάκος και ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριος Λαρίσης, καθώς Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων του Νομού, πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητές και γονείς αυτών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν τέσσερις «παλαίμαχοι» εκπαιδευτικοί.

Ο 90ντάχρονος Πολυχρόνης Νταλάσης έκανε αναδρομή με γλαφυρό τρόπο σε εμπειρίες της καριέρας του από τον προηγούμενο αιώνα, ο πρ. Σχολικός Σύμβουλος δασκάλων Γεώργιος Παπαβασιλείου αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα που έζησε στα σχολεία που λειτούργησε ως δάσκαλος, όπως και η πρ. Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών  Κατερίνα Παπανικολοπούλου σε νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής Τρικάλων και Καρδίτσας. Ο πρ. Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Θεόδωρος Νημάς αναφέρθηκε σε βιώματα από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, το 1ο Δημοτικό Σχολείο «Δωρόθεος Σχολάριος» με την χορωδία των μαθητών της Β΄ τάξης τραγούδησαν «Η καλή μας η δασκάλα».

Επίσης μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου «Κώστας Βίρβος» απήγγειλαν ποιήματα στην αγγλική και γαλλική γλώσσα με τα παιδιά της Γ΄ τάξης και ΣΤ΄ τάξης αντίστοιχα. Στη συνέχεια η χορωδία των μαθητριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν «Ο δάσκαλος, ο σαρδανάπαλος» του αείμνηστου Τρικαλινού δημιουργού Κώστα Βίρβου.

Τέλος, η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το 5ο Δημοτικό Σχολείο και τα παιδιά της Γ1΄ τάξης που ερμήνευσαν μια όμορφη θεατρική δημιουργία για τον δάσκαλο και ακούστηκε το μελοποιημένο ποίημα του Κωστή Παλαμά «Σμίλεψε δάσκαλε ψυχές» από τους μαθητές της ΣΤ1΄τάξης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia