Η Πρωτοβουλία Αργιθεατών λέει «ΟΧΙ» στα Αιολικά Πάρκα

Η συλλογή υπογραφών με βάση το Ψήφισμα Εναντίωσης Αργιθεατών συνεχίζεται, καθώς και η προσπάθεια ενημέρωσης όλων των Αργιθεατών, για την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων. 

  Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία και το νέο κύμα της από τον Αύγουστο, ματαίωσαν την Περιβαλλοντική Ημερίδα (12 – 8 – 2020 στα Βραγκιανά), καθώς και όλες τις εκδηλώσεις στα χωριά μας, οι οποίες αποτελούν και ευκαιρίες ανταμώματος για όλους. Η επαναφορά οδηγιών και μέτρων για κοινωνική αποστασιοποίηση, η αποφυγή συγκεντρώσεων σε δημόσιους ή άλλους χώρους και η γενικευμένη ανησυχία έκανε ιδιαίτερα δυσχερή αυτή την προσπάθεια. Ακολούθησε η καταστρεπτική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα, η οποία επέφερε και τα δικά της μεγάλα εμπόδια. 

  Όμως, συνεχίζουμε! Ο χρόνος ολοκλήρωσης της προσπάθειας θα παραταθεί για όσο χρειαστεί. Μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι Αργιθεάτες, ώστε να μην υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει τι συμβαίνει ή τι πρόκειται να συμβεί. Ας αναλογιστούμε πόσο καταστρεπτικότερα θα ήταν τα αποτελέσματα, αν υπήρχαν οι ανοιγμένοι δρόμοι στην αλπική ζώνη των βουνών μας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

  Για τη συγκέντρωση των υπογραφών και για τις ανάγκες οργάνωσης και διεκπεραίωσης που προκύπτουν, όσοι πατριώτες επιθυμούν μπορούν να αναλάβουν εθελοντικά ανάλογες δράσεις. Η Πρωτοβουλία Αργιθεατών έχει πια ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί, να δηλώνει την πρόθεσή του για βοήθεια, να συμμετέχει με τις ιδέες και τις προτάσεις του, να ενημερώνει και να ενημερώνεται.

  Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:  protovoulia.argitheaton@gmail.com

  Συγκεντρώθηκαν ήδη εκατοντάδες υπογραφές. Ας προσθέσει τώρα ο κάθε Αργιθεάτης το όνομά του σ’ αυτόν τον αγώνα. Για να παραμείνουν τα βουνά μας στολίδια της πατρίδας μας, ελεύθερα, περήφανα, καθαρά κι αμόλυντα κι έτσι να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia