Η σημασία της ηλιακής θερμικής ενέργειας από το Κ.Π.Ε. Περτουλίου.

“our-solartown” “Pupils learn why and how to implement solar
thermal energy” –
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σχεδίου.

Στις 16 και 17 Μαϊου 2019, στα Τρίκαλα, στο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση του σχεδίου “our – solartown” “Pupils learn why and how to implement solar thermal energy”με κωδικό «2018‐1‐AT01‐KA201‐039309», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Βασική Δράσης ΚΑ201 (Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης) του προγράμματος Erasmus+ του οποίου στόχος είναι να καταστούν οι ηλιακές θερμικές εγκαταστάσεις πιο
δημοφιλείς σε όλη την Ευρώπη, αυξάνοντας την συνειδητοποίηση της σημασίας και του δυναμικού της ηλιακής θερμικής ενέργειας.
Κάθε εταίρος παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει μέχρι τώρα στο πεδίο που τον αφορά. Ακολούθησε συζήτηση για όλα τα πεδία δράσης, δηλαδή το περιεχόμενο του θεωρητικού μέρους που απευθύνεται σε δασκάλους και μαθητές , λεπτομέρειες για την κατασκευή του ηλιακού θερμικού συστήματος, το παιχνίδι ρόλων και τις βιωματικές δραστηριότητες, την διάχυση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση, καθώς και η μορφή που θα έχει η ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος.
Τη δεύτερη ημέρα μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης, οι εταίροι ξεναγήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων και τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Περτουλίου – Τρικκαίων.

Οι οργανισμοί που συμμετείχαν στη συνάντηση και αποτελούν τους εταίρους του προγράμματος είναι οι εξής:
Climate Alliance Austria (CAA), Αυστρία Akaryon, Αυστρία
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου-Τρικκαίων (K.P.E.), Ελλάδα European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF), Βέλγιο VseUk Institute (VseUk), Σλοβενία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia