«Θετική ανταπόκριση Ζαχαράκη σε Παπακώστα στην Ερώτηση για τον Τουρισμό.»

Θετικά ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Τουρισμού και η καθ’ ύλην αρμόδια Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη, στο Ερώτημα που κατέθεσε στα τέλη Οκτωβρίου, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, αιτούμενη την δρομολόγηση ενός επιδοτούμενου προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης των εποχιακά ανέργων στον κλάδο του τουρισμού, στον Νομό Τρικάλων.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Τουρισμού προς την Βουλευτή τονίζει, ότι θα υλοποιηθούν προγράμματα εξ αποστάσεως κατάρτισης για την επανακατάρτιση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού, για την μεταμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου του τομέα και ταυτόχρονα, την βελτίωση της εικόνας του κλάδου στην εποχή μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται, πως στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί επίδομα από τον Ο.Α.Ε.Δ. και αφορά τους: (α) εποχικά εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις (β) μακροχρόνια ανέργους του τομέα του τουρισμού και (γ) εργαζόμενους τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά το 2020 και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, εξαιτίας της COVID-19.

Επιπλέον, σύμφωνα με την σχετική απάντηση από το Υπουργείο, στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν ΞΑΝΑ, έπειτα από 2 χρόνια στασιμότητας, τα δύο Τμήματα Μετεκπαίδευσης για τον Τουρισμό και συγκεκριμένα σε 2 ειδικότητες, «Επισιτισμός» και «Οροφοκομία». Στα εν λόγω τμήματα που θα λειτουργήσουν την περίοδο 2021-2022, θα μετεκπαιδευτούν 50 άτομα συνολικά.

Για την λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων, θα πραγματοποιηθούν και οι ανάλογες προσλήψεις σε προσωπικό, με έγκαιρες ενέργειες.

Η κα. Παπακώστα δήλωσε: «Το Υπουργείο αποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημά μου για την εκπαίδευση, επιμόρφωση ή/και επανακατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα του Τουρισμού στον Νομό μας. Πάντοτε η στοχοθεσία της Κυβέρνησης για μια στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, περικλείει κάθε γωνιά της χώρας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia