Θεόδωρος Χήρας για ανεμογεννήτριες: Γιατί κύριε Δήμαρχε δε μας ενημέρωσες; (Βίντεο)

Σκληρό πρέσινγκ άσκησε για το φλέγον θέμα των αιολικών πάρκων στον Δήμαρχο Πύλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Χήρας, προκειμένου να εκμαιεύσει εξηγήσεις για τα έγγραφα – αιτήματα που έστειλαν στη Δημοτική Αρχή οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για την ύπαρξη τους στο σώμα. Ο αρχηγός της παράταξης  Πύλης Όραμα εξεμάνη με αφορμή τη συζήτηση που προέκυψε για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ορεινές περιοχές του Δήμου Πύλης, θέμα το οποίο θα είχε γλυτώσει ο δήμος, όπως τόνισε, αν γνώριζαν οι σύμβουλοι για τα έγγραφα που έστειλαν το προηγούμενο διάστημα οι εταιρείες. Προς επίρρωση των λεγομένων του διάβασε στη χθεσινή συνεδρίαση μέρος εγγράφου εταιρείας που εστάλη τον περασμένο Φεβρουάριο. Επικρότησε παρ’ όλα αυτά την απόφαση του Δημάρχου να μην διαπραγματευτεί μαζί τους, όμως θεωρεί μείζονος σημασίας τη διεξαγωγή ενημερωτικών συνελεύσεων στα χωριά, που όμως δεν έγιναν.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής με τον τρικαλινό ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα, ούτως ώστε να ενημερωθεί και να μεσολαβήσει για την αποτροπή της εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε περιοχές του πρώην Δήμου Πινδέων.

Ένα ακόμα θέμα που κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίαση ήταν η επαναδιατύπωση γνώμης προέδρου Παχτουρίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,8 MW στο ρέμα Παλαιοχωρίτης στην Τ.Κ Παχτουρίου, για το οποίο ο Θεόδωρος Χήρας ζήτησε συγνώμη, μετά την επαναδιατύπωση της γνώμης του προέδρου, η οποία τελικά είναι αρνητική ως προς την κατασκευή του.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia