Θ. Χήρας για Κονάκι του Δερβέναγα: «Οχτώ χρόνια τρώνε όλοι το δούλεμα ότι το κονάκι θα ενταχθεί, καλύψτε το είναι κρίμα να πέσει» (Βίντεο)

Επαναφέρει ψηλά στην ατζέντα της αυτοδιοικητικής συζήτησης στην Πύλη, την τύχη που θα έχει το Κονάκι του Δερβέναγα στην Τοπική Κοινότητα Πηγής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Χήρας. Ο γιατρός έκρουσε καμπανάκι στη δημοτική αρχή για το ιστορικό κτήριο το οποίο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την πάροδο των ετών. Σε ερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης προς τον δήμαρχο Πύλης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπήρξε εξέλιξη στο μείζον θέμα της ένταξης του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με δεδομένη την ύπαρξη έτοιμων μελετών αποκατάστασης του εν λόγω αρχοντικού από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Επειδή είχαμε πριν από δυο μήνες μία εκδήλωση για το Κονάκι του Δερβέναγα στην Πηγή και σ’ αυτήν την εκδήλωση είχατε πεί ότι έχουμε έτοιμες μελέτες, έφτασε το τελικό στάδιο το έργο είναι προς ένταξη και εντάσσεται άμεσα. Ήρθε και η υπουργός Πολιτισμού εδώ στα Τρίκαλα, παραβρέθηκε εκεί ο κ. Τζιορτζιώτης. Εντάξει το εντάξαμε το έργο; Πήραμε το OK; Ξεκινάει; Γιατί οι πληροφορίες λένε εντελώς άλλα πράγματα.

Γι’ αυτό το θέμα είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος, έχω γεννηθεί στο δίπλα σπίτι, έχω μεγαλώσει σ’ αυτό το σημείο και το έχω δει και στα καλά του αυτό το κτήριο και εντελώς παρατημένο και έχω ασχοληθεί, μίλησα, ξαναμίλησα με τις υπηρεσίες, αρχαιολογία, νεότερων μνημείων, δυστυχώς για μας, ευτυχώς για τα Τρίκαλα, εντάχθηκαν δυο κτήρια των Τρικάλων με ίδια χρονολογία περίπου ίδια κατασκευή, ίδια χαρακτηριστικά. Υπήρχαν έτοιμες μελέτες κατατέθηκαν και θα είναι άλλη μια επιτυχία του δήμου Τρικκαίων αυτή, θα αναπαλαιώσει πλήρως και να παραδώσει λειτουργικά στην κοινωνία δυο κτήρια με συγκεκριμένη χρήση. Εμείς έχει περάσει μια δεκαετία, η πρώτη υπόσχεση γι’ αυτό το κονάκι που είχα ακούσει ήταν το 2016 ότι εντάσσεται, έχουμε 2023, πραγματικά δεν ξέρω, θα ήθελα να μας πει ο κ. Τζιορτζιώτης που πήγε εκεί, τι έγινε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τι ακριβώς του είπανε. Να περιμένουμε; Θα ξεκινήσουν τα έργα άμεσα; Και το κυριότερο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για τι χρήση προορίζεται.»

Η απάντηση του Δημάρχου Πύλης ότι ο δήμος έδωσε χρήματα και έκανε τη μελέτη και ότι αν δεν ανοίξει πρόγραμμα δεν μπορεί ο δήμος να φτιάξει το κονάκι με δικά του έσοδα (Βίντεο) δεν ικανοποίησε τον κ. Χήρα, που έκανε λόγο για δούλεμα οκτώ χρόνων ότι το κονάκι θα ενταχθεί και απηύθυνε έκκληση να καλυφθεί ή με ναυλον ή με τσίγκο γιατί θα πέσει. Δείτε τις τοποθετήσεις των κυρίων Μαράβα και Χήρα στα βίντεο που ακολουθούν:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia