Ισχυρό δημοκρατικό κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ! (φωτ.&video)

Μήνυμα οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνσης της βάσης του κομματος με άνοιγμα στη γενιά κάτω των 35 ετών, έστειλε από τα Τρίκαλα η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πολύς κόσμος στην πρώτη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στο Φρούριο.

Μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φρουρίου, η κοινοβουλευτικη εκπρόσωπος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει λογική αντιπερισπασμου από τα φλέγοντα ζητήματα όπως το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τον αναπτυξιακό νόμο και μας βάζει στη διαδικασία να συζητούμε για τη Novartis και και την ψήφο των ομογενών.

Ειδικά για την ψήφο στους ομογενείς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε πρώτη με τη θεσμική διαδικασία, αλλά με τρόπο που να δύναται να εκφραστεί εκλογικά ο απόδημος Ελληνισμός, με 12 βουλευτές ισότιμους. Αντίθετα η ΝΔ, συνέχισε η πρώην υπουργός, θέλει η ψήφος στο εξωτερικό να νοθεύει την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέλυσε το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ, τονίζοντας πως βρίσκεται σε αμηχανία τόσο όσον αφορά τις παραβιάσεις της Τουρκίας όσο και για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τελικά η κυβέρνηση θα στηρίξει.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Βίτσας, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στην άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος, κλείνοντας με τη φράση το θέμα είναι η κοινή μήτρα που θα μας πάει σε ένα νέο επίπεδο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia