Κάλεσμα για αντίσταση στη λαίλαπα του φασισμού από το ΣΥΡΙΖΑ (φωτο+video)

Στην επιτακτική ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού μετώπου ενάντια στην επέλαση του φασισμού στην Ευρώπη, αναφέρθηκαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές της Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φρουρίου μίλησαν οι:
Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
•    Γιάννης Μουζάλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός
•    Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρόντες στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα, οι Χρήστος Λάππας, Θεόδωρος Σπανός, Θανάσης Ξάφος ,ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμπάκας κ.Θοδωρής Αλέκος, ο αντιδήμαρχος Πύλης κ Κώστας Κρούπης η αντιδήμαρχος Πύλης κα Λαμπρινή Οικονόμου και ο κ. Χρήστος Νάκος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές τόνισαν με έμφαση ότι η πλατιά προοδευτική συμμαχία μπορεί να ανασχέσει την επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και να καταφέρει ισχυρό εκλογικό πλήγμα στην ευρωπαϊκή δεξιά που με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της τροφοδοτεί τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές τάσεις.

“Να υποταχθούμε στις απειλές της ακροδεξιάς ή να αντιδράσουμε με αυτοπεποίθηση;” ήταν το δίλημμα που έθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεοδόσης Πελεγρίνης
“Είναι ανησυχητική η αποδοχή της ακροδεξιάς λογικής από τα δεξιά ευρωπαϊκά κόμματα” υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μουζάλας.

“Αξίζει τον κόπο η συστράτευση” επεσήμανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και χαιρέτησε τους “συντρόφους από τα παλιά ” όπως είπε χαρακτηριστικά.
“Δεν θα επιτρέψουμε την εκλογή του ακροδεξιού Βαυαρού Βέμπερ” τόνισε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia