Κάλεσμα για κινητοποίηση από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Γ.Ν & Κ.Υ

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Γ.Ν & Κ.Υ του νομού μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης  Ιατρών Γ.Νοσοκομείου & Κ.Υ. του νομού μας και της ΟΕΝΓΕ,  καλεί όλους τους Υγειονομικούς συναδέλφους  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 ΑΠΡΙΛΗ  ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

        ΜΑΖΙ  ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

    Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς! Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα το διπλό αγώνα με τις νόσους και για τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών. 

    Ένα χρόνο πριν, την ίδια ακριβώς μέρα μπροστά στο ΤΕΠ του Γ.Νοσοκομείου μας κι έχοντας μόλις παραταχθεί σε θέση μάχης απέναντι στον τότε άγνωστο κι “αόρατο” εχθρό, αποφασίσαμε να μην μείνουμε ¨σιωπηλοί κάτω από τις μάσκες μας¨, αλλά να συνεχίσουμε την οργάνωση του αγώνα.

    Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα την πίεση στο σύστημα υγείας (κυρίως στην Αττική) κατά τη διάρκεια του σφοδρού τρίτου κύματος, με τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής μας και κατ¨ επέκταση του Γ.Ν.Τρικάλων να νοσηλεύονται πάνω από 45  κρούσματα , τις τελευταίες μέρες και με πληρότητα η ΜΕΘ COVID

    Το ελλιπέστατο αριθμητικά υγειονομικό προσωπικό είναι κουρασμένο από τα εξαντλητικά ωράρια (με ελάχιστα ρεπό) και από τις συνεχείς μετακινήσεις (κυρίως προς τις μονάδες COVID). Επιπλέον είναι συνεχώς εκτεθειμένο χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα πάνω από 50 συνάδελφοι μας , να έχουν νοσήσει από COVID-19 το τελευταίο εξάμηνο.

    Οι κλίνες COVID αποσπάστηκαν από διάφορες κλινικές (π.χ. την Ουρολογική,  την Οφθαλμολογική και Πνευμονιολογική),οι οποίες συγχωνεύθηκαν με άλλες κλινικές, περιορίστηκε η δύναμη ασθενών σε κλινικές στερώντας δεκάδες ασθενείς στο Νομό μας από επαρκείς ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας. Εξακολουθεί να ισχύει η μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 80%.Προγραμματισμένα ραντεβού έχουν ακυρωθεί με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση εκατοντάδων ασθενών στο νομό μας καθώς και τα Κ.Υ., σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.  

    Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αποτελεί αντανάκλαση της διαχρονικής πολιτικής περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης στην κάλυψη υποτυπωδών μόνο αναγκών, ενώ ολοένα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών καλύπτεται με ατομική ευθύνη και ιδιωτικές δαπάνες. 

    Οι μαχόμενοι υγειονομικοί που με ¨αυτοθυσία κρατάμε στις πλάτες μας όρθιο¨ το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του νομού μας εν μέσω ¨πανδημίας¨, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων κόντρα σε κάθε επιχείρηση αυταρχισμού κι εκφοβισμού μας.

Σπάμε τη σιωπή – Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα”, συνεχίζουμε την κοινή μας δράση  με όλο το λαό του νομού μας, τα εργατικά Σωματεία, τους Φορείς του κινήματος 

και διεκδικούμε

  • Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού. 
  • Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ   των συμβασιούχων. 
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Ενίσχυση της Π.Φ.Υ. με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.
  • Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Μαζικοί εμβολιασμοί με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στο νομό μας.
  • Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς (εμβολιασμένους και μη).
  • Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών.
  •  Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia