Κάλεσμα για συμπόρευση από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων. (φώτο)

Ένα κι ένα κάνουν δύο είπαν χθες το βράδυ, οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν διαχρονικά και δισεπίλυτα προβλήματα όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το ωράριο και οι αμοιβές των εργαζομένων.

Τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου κλήθηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ σε σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση τους σε ζητήματα που αφορούν τους δύο φορείς.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για τα ωράρια εργασίας που καταστρατηγούνται κυρίως από τις πολυεθνικές κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων», που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού που οδηγούνται σε λουκέτο. Επίσης, ο κ. Οικονόμου ζήτησε να ενωθούν οι δυνάμεις στο θέμα των Κυριακών, ενώ επανέφερε το αίτημα για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης και επέκτασής της σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Από την πλευρά του, ο κ. Μπλουγούρας, αφού επισήμανε πως είναι παρήγορο το γεγονός της ύπαρξης και πάλι του ΕΚΤ στο εργασιακό ορίζοντα, κάτι που θα συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση πολλών εργασιακών ζητημάτων, στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων αλλά και εργοδοτών στον κλάδο του λιανεμπορίου, έτσι ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν πρωτίστως, από την άνθηση του ηλεκτρονικού πλέον εμπορίου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia