Κάλεσμα Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης για συμμετοχή στο ΣΒΑΚ Πύλης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Αγαπητά μας μέλη,

σας ενημερώνουμε πως ξεκίνησε η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Πύλης. Η μελέτη που θα κατατεθεί αφορά:

-μονοδρομήσεις

-πεζοδρομήσεις

-θέσεις πάρκινγκ

-διαβάσεις

-διαγραμμίσεις οδοστρώματος

-δημιουργία ποδηλατοδρόμων και

οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας κατά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Εκπρόσωποι του Διοικητικού μας Συμβουλίου συμμετείχαν στην πρώτη θεματική διαβούλευση του ΣΒΑΚ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου. Αυτό ήταν το δεύτερο στάδιο της εξέλιξης του σχεδίου όπου έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και κατάρτιση σεναρίων.

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε:

-στην ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμα κόμβου στον νέο περιφερειακό

-στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων πάρκινγκ

-στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων πάρκινγκ για φορτηγά

-στην βελτίωση της προσβασιμότητας και της διέλευσης του πεζόδρομου της Ερμού

-στη μετατροπή κεντρικών οδών σε ”άνοδο- κάθοδο”

-στην απεμπλοκή του κέντρου από την κυκλοφοριακή συφμόρηση

-στην τόνωση της κίνησης και σε υπόλοιπους δρόμους πέραν του κεντρικού.

Παραμένουν ακόμα 3 σημαντικά στάδια μέχρι την τελική κατάρτιση του σχεδίου δράσης. Αφορά όλους τους πολίτες και ειδικότερα εμάς και τα καταστήματά μας ώστε οι αλλαγές που θα γίνουν να βοηθήσουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας αλλά και την εμπορική κίνηση της αγοράς μας.

Έτσι λοιπόν ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ αλλά και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στα επόμενα στάδια με τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Τώρα που γίνεται η διαβούλευση παίρνουμε μέρος σε αυτή και σχεδιάζουμε όλοι μαζί το ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της Πύλης! Αφού ολοκληρωθεί και ακόμα περισσότερο αφού γίνουν οι αλλαγές δεν θα είναι εύκολο να παρέμβουμε.

Για να καταθέσει κάποιος τις προτάσεις του μπορεί να απευθυνθεί στο σύλλογό μας αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας όπου υπάρχει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο για το ΣΒΑΚ στο παρακάτω link

https://forms.gle/eijnCuLWXy1pVbx88

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση όλων των μελών και στη συμμετοχή στη διαβούλευση ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας και τα καταστήματά μας.

με εκτίμηση το ΔΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia