Κάλεσμα επιτροπής αγώνα εργαζομένων ΓΝΤ στο σημερινό συλλαλητήριο

Για την κυβέρνηση η χρονική περίοδος της πανδημίας δεν ήταν ένας στάσιμος χρόνος. Οι προσαρμογές στο δημόσιο σύστημα υγείας με το “νέο ΕΣΥ” έχουν έντονα χαρακτηριστικά. Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενισχύονται συνεχώς.

Η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται.

Τεράστια τα κενά στο Γ.Ν.Τρικάλων καθώς και στα Κ.Υ. του Νομού μας, με ένα μεγάλο  μέρος αυτών να καλύπτονται από άλλες σχέσεις εργασίας.

            Οι συμβασιούχοι ολοένα και αυξάνονται και οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες , βρίσκονται στο κατώφλι του Νοσοκομείου να ξαναπιάσουν δουλειά. Σε αυτήν την κατάσταση προστίθεται και ο νόμος της κυβέρνησης που αφορά στα καθήκοντα των νοσηλευτών. Σε αυτά προστίθεται και ο τρόπος διαχείρισης του προσωπικού. Με βάρδιες που καταστρατηγούν την 11ωρη ανάπαυση, χωρίς ρεπό και άδειες κλπ. 

            Οι συμβάσεις των συναδέλφων σε καθαριότητα και σίτιση λήγουν μέχρι τέλος  και οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού συνεχίζεται… και θα συνεχίζεται με 6μηνες και 8 μήνες συμβάσεις.

            Η προκήρυξη- κοροϊδία για νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, πετάει πολλούς συναδέλφους εκτός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Γ.Ν. Τρικάλων στην προκήρυξη 7Κ προβλέπει ΜΟΝΟ 12 Νοσηλευτές, ενώ οι συμβασιούχοι νοσηλευτές είναι πάνω από 35 και για την κάλυψη των αναγκών των κλινικών χρειάζονται πάνω από 120 νοσηλευτές!

            Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή με ευθύνη της κυβέρνησης πηγαινοέρχονται μεταξύ μισό δουλειάς και ανεργίας.

            Σε αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι έρχονται να προστεθούν η ακρίβεια, η “ενεργειακή κρίση”, τα συνεχή χαράτσια και τα αποδέλοιπα του πολέμου.

Μέχρι εδώ!

Η φετινή ΔΕΘ των υποσχέσεων και των ψίχουλων από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να μας βρει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Αγώνας για δικαιώματα και πάλη για ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.

            Καλούμε όλους τους Υγειονομικούς συναδέλφους μας  να  συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο  στις 10  ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6:00μ.μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, που οργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία και συμμετέχουν Φορείς του κινήματος του νομού μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού!
Μονιμοποίηση  ΟΛΩΝ των συμβασιούχων! 

Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επιστροφή όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή!

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!

Απόσυρση του νόμου που αφορά στο καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών!

Αποκλειστικά  Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους!!!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia