Κάλεσμα σε ανοιχτή και ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Ανοιχτό & Πλατύ Κάλεσμα Συνέχισης του Αγώνα, διότι οι Ζωές Μας Έχουν Αξία !

Οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις  και οι μαζικές απεργίες , έδειξαν ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν το έγκλημα στα Τέμπη να ξεχαστεί και να συγκαλυφθούν οι αιτίες του. Έδειξαν ότι  το ποτήρι ξεχείλισε, η θλίψη και η οργή έγιναν οργανωμένος αγώνας.

Το πραγματικό δίλημμα  που αναδείχθηκε στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μας , κυριάρχησε και στις μεγαλειώδης απεργίες στη Γαλλία   «Οι ζωές μας από τη μία και  τα κέρδη τους από την άλλη» γίνεται κοινό σύνθημα , σε Ελλάδα, Γαλλία , στη Μ. Βρετανία, που έζησε πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, στη Γερμανία  και όλο τον κόσμο

Για να γίνει το σύνθημα κοινή συνείδηση στους εργαζόμενους , το λαό , τη νεολαία  , για να μην ξεχαστεί πραγματικά το έγκλημα στα Τέμπη , αλλά και τα χιλιάδες εγκλήματα στα πολλά «Τέμπη» που περνά καθημερινά η ζωή μας ,   αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ,να τον συνεχίσουμε . Θέτοντας επί τάπητος  την οργανωμένη συνέχεια ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, η οποία θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.   

Έτσι, για τη συνέχιση και κλιμάκωση της πολύμορφης δράσης μέσα στον Απρίλη , καθώς και την  προετοιμασία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ώστε να αποτελέσει μεγάλο σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σε ανοιχτή και ευρεία σύσκεψη

την Πέμπτη 6 Απρίλη , στις 8μμ

στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα & σωματεία, τους συλλόγους υπαλλήλων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα , τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς , φορείς-συλλόγους-σωματεία  αυτοαπασχολούμενων &ΕΒΕ , το φοιτητικό σύλλογο , αγροτικούς συλλόγους , μαθητικά συμβούλια , μαζικούς φορείς γυναικών, κ.ά., κάθε εργαζόμενο μοχθεί , αγωνιά καθημερινά και οργίζεται , λέγοντας «δεν πάει άλλο –η ζωή μας δεν είναι κόστος αναλώσιμου υλικού –έχει αξία –  κάτι να κάνουμε γι’ αυτό» με στόχο τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια σειρά από μέτωπα, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές. Για τις συγκοινωνίες, την Παιδεία και την Υγεία, για το λαϊκό εισόδημα, την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, κόντρα στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, για την προστασία της ζωής του λαού από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές.

Μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2023 ,την Παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης

Αναδεικνύεται πιο καθαρά  το νήμα που συνδέει τις κινητοποιήσεις χιλιάδων λαού για το έγκλημα στα Τέμπη, με τους δεκάδες χώρους δουλειάς στη Γαλλία, στη Βρετανία , στη Γερμανία στην Ευρώπη και στον κόσμο: Η δύναμη της εργατικής τάξης, που παράγει τον πλούτο, που κινεί τα πάντα!

«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία»

Γι’ αυτό δυναμώνουμε τις αγωνιστικές διεργασίες , το ποτάμι του αγώνα,                        τη σύγκρουση με την εγκληματική πολιτική , τις μόνες ελπίδες για να κατακτήσουμε           μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

                                     Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

                                       Λιατίφης Γιώργος                  Αρμάγος Δημήτρης

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia