Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας απαντάμε με κινητοποίηση.

 Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων, με απόφαση της Διοίκησης του,  καλούμε τα μέλη μας, τους συναδέλφους μας γονείς στον κλάδο των κατασκευών, εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα, στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 5.00 μ.μ., στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.

    Στηρίζουμε την  κινητοποίηση, των  Εκπαιδευτικών, των Φοιτητών, των Μαθητών του Νομού μας, ενισχύουμε τον αγώνα με την κοινή μας δράση  στην κινητοποίηση που Οργανώνουν την ίδια μέρα, Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 5.00 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τακτικές καταστολής, αστυνομοκρατίας και απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων νομίζει ότι θα κάμψει τις διεκδικήσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, οι οποίοι απέδειξαν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ότι δεν φοβούνται και δεν είναι διατεθειμένοι να την αφήσουν ανενόχλητη να νομοθετεί με πρόσχημα την πανδημία.

Βγαίνουμε στον δρόμο για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που πάει προς ψήφιση στις 10/2 και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ, βάζει πανεπιστημιακή αστυνομία και νέους φραγμούς στην πρόσβαση στη μόρφωση, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι  ανοιχτά τα σχολεία και οι σχολές σε όλη τη χώρα και εδώ στο Νομό μας,  με ασφάλεια.  

Είναι  ευθύνη της Κυβέρνησης  που τα παιδιά μας τη μια πάνε και την άλλη δεν πάνε σχολείο, που στο Νομό μας  δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων  και Σχολών, που έχουν μετατρέψει την τηλεκπαίδευση σε φάρμακο για πάσα νόσο ώστε σχολεία και σχολές να είναι κλειστά από πανδημία, σεισμούς, πλημμύρες και να μην παίρνονται ουσιαστικά μέτρα.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όχι στην αστυνόμευση  των Πανεπιστημίων
  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και σχολές με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία και σεισμό.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.  Να λειτουργήσουν τμήματα με 15 μέλη. Να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών..
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των Πανεπιστημίων.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
  • Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.
  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς τους, όλα τα σωματεία και τους φορείς του Νομού μας, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/2 στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ. 

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας.

Αγώνας για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας, μαθητών και φοιτητών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΚΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                                   Κ.ΓΕΡΑΓΟΡΗΣ   

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia